Simpozij o hrvatskome hotelijerstvu i turizmu

Na simpoziju o hrvatskome hotelijerstvu i turizmu koje je održano u Bolu u organizaciji Hrvatsko-austrijske trgovinske komore, grupacije investitora "Austrian Hotel Investors in Croatia" i Hrvatske udruge hotelijera i restoratera (HUH), rečeno je, između ostalog, da je nužno žurno stvoriti zakonski okvir koji bi omogućilo jednostavnije ulaganje i  poslovanje u turizmu, te da Hrvatska nedovoljno ulaže u čišćenje otpadnih voda koje zagađuju Jadransko more, što može odvratiti turiste. Po rezultatima nedavnog istraživanja, čak 90 posto turista reklo je kako u Hrvatsku odlaze zbog mora, plaža i sunca, a to znači da Hrvatskoj treba biti prioritet zaštita okoliša zbog kojega je njen turizam u prednosti nad mnogim drugim turističkim odredištima ...

TURIZAM

Simpozij o hrvatskome hotelijerstvu i turizmu

Izvor: HINA

Državni tajnik za turizam Branko Grgić istaknuo je kako Hrvatska još ima nepovoljnu strukturu smještajnih kapaciteta, to jest da u ukupnim smještajnim kapacitetima hoteli čine samo 14%.

Direktor austrijske tvrtke "Falkensteiner Michaeler Tourim Group" Otmar Michaeler upozorio je da bi ta hotelijerska tvrtka mogla zaustaviti ulaganje i povući se iz Hrvatske ako se žurno ne promijene okvirni uvjeti turizma koji su, po njegovim tvrdnjama, nedorečeni. Istaknuo je da dugo traje dobivanje građevinske dozvole za hotelijerske investitore.

Po njegovim riječima, mnogi hotelijerski investitori ne bi uložili u Hrvatsku stotine milijuna eura da su znali s kakvim će se teškoćama suočiti.

Osim bržeg rješavanja urbanističkih teškoća, naglasio je Michaeler, Hrvatska mora odlučiti kako će nastaviti privatizaciju hotela.

Povezani članci

Who's Online

We have 201 guests and no members online