Klapa Kampaneli najbolja na kaštelanskom điru

Klapa Praska iz PodstranePrva nagrada ovogodišnje Večeri popularne klapske pisme otišao je u ruke domaćina, mješovite klape Kampaneli iz Donjih Kaštela za izvedbu obrade pjesme Jubavi mala, dok je po mišljenju publike na Poždorinama u Kaštel Kambelovcu najbolja bila muška klapa Praska iz Podstrane, koja je svih osvojila izvrsnom obradom pjesme Bam bam ba ba lu bam. Na petnaestoj po redu Večeri popularne klapske pisme nastupio je i isti broj klapa, s obzirom da je klapa Žrnovnica otkazala svoj nastup, dok u konkurenciju za nagradu nije ušla muška klapa Oštro iz Konavala koja se predstavila sa autorskim djelom svoga voditelja Lozi materi umjesto obradom neke od popularnih pjesama. Druga nagrada žirija tako je otišla u ruke muške klape Tragos, jedne od najnagrađivanijih sudionika kaštelaskoga festivala, koji su već po tradiciji izveli pjesmu Tome Bebića, ovoga puta Marčelinu, dok je trećeplasirana po ocjeni stručnoga suda bila ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića i pjesma Dajem ti srce ...

KAŠTELANSKI KLAPSKI ĐIR

Klapa Kampaneli najbolji na kaštelankom điru

Izvor: Kastela.org

Publika je bila nešto drugačijeg mišljenja pa je uz već spomenutu klapu Praska koja je osvojila najviše glasova, druga nagrada pripala klapi Kampaneli, dok je trećeplasirana bila klapa Tragos.

klapa Kampaneli
Klapa Kampaneli

Stručni žiri ove je večeri dodijelio i nagradu za najbolju obradu, a ona je pripala Dušku Tambači za  pjesmu Jubavi mala, drugoplasirani je bio Ivica Kaleb s pjesmom Teške boje, a na trećem mjestu se našao Blaženko Juračić sa svojom Bam bam ba ba lu bam.

Fešta se po završetku natjecateljskog dijela večeri preselila na obližnje brce gdje se publika zabavljala uz grupu Vatra.

PROČITAJTE VIŠE...

kaštelanski đir

grupa vatra

Who's Online

We have 594 guests and no members online