Počeli 8. Dani kršćanske kulture

Cani Kršćanske kultureU subotu, 24. ožujka u Splitu su svečano otvoreni 8. Dani kršćanske kulture koji će se od 24. ožujka do 3. travnja odvijati osim u Splitu i u Dubrovniku i Šibeniku, a od ove godine po prvi put i u Zadru. Po otvaranju manifestacije uslijedilo je i otvaranje izložbe slika akademskog slikara Mile Skračića pod nazivom "Križ – odgovor ništavilu vremena" koju je otvorio akademik Nenad Cambj. U Kinoteci Zlatna vrata u Splitu otpočeo je i filmski dio programa prikazivanjem dokumentarnih filmova "Poljički pastir u pastvi Gradišća" redatelja Srđana Segarića prema scenariju Marijana Bušića te "P. Ante Gabrić, SJ i njegova druga domovina" autora Jerka Bana ...

8. Dani kršćanske kulture

Izvor: Verbum

Osvrćući se na rad ovog neumornog umjetnika čiji stvaralački žar ne prestaje već pedeset godina akademik Cambj je istaknuo: "Skračićeva ikonografija Krista je izražajna i duboko osjećajna i njome je prikazana veličanstvena spasiteljska žrtva" te dodao kako je ova Skračićeva izložba i najava velikog tjedna smrti i uskrsnuća u kojem se Kristovo uskrsnuće izražava kao naša velika nada".

Nazočnima se obratio i sam autor Mile Skračić koji je istaknuo kako svojim radovima pokušava obuhvatiti sve segmente života, trudeći se ipak dati odgovor nade i ljubavi koja treba prožeti sve.

8. Dane kršćanske kulture obilježit će preko sedamdeset kulturnih događaja i tristotinjak sudionika. Bogatstvo i raznovrsnost kulturnih sadržaja kršćanskog nadahnuća ukazuju na kulturno bogatstvo koje baštinimo, ali isto tako pokazuju da i danas iz tog istog nadahnuća autori stvaraju vrijedna kulturna i umjetnička djela.

Povezani članci

Who's Online

We have 246 guests and no members online