HTV-ovac Stubljar novinar godine

Novinar Hrvatske televizije (HTV) Mladen Stubljar proglašen je novinarom 2008. godine, nakon što je za njega glasovalo više članova Hrvatskog novinarskog društva (HND) nego za Dušana Miljuša iz Jutarnjeg lista. Serijom istraživačkih članaka u tjedniku Globus o izboru sudaca Ustavnog suda Slavica Lukić zaslužila je nagradu Marija Jurić-Zagorka za istraživačko novinarstvo. HND-ova nagrada za životno djelo Otokar Keršovani dodijeljena je Zvonimiru Milčecu, rekorderu po dužini i količini pisanja kolumni, podlistaka i feljtona o Zagrebu, autoru tridesetak knjiga te dviju monografija. Nagradu Marija Jurić-Zagorka za pisano novinarstvo predsjednik HND-a Zdenko Duka uručio je ekonomskom kolumnistu Novog lista Ivi Jakovljeviću, a istoimenu nagradu za televizijsko novinarstvo Andreji Arežini-Grgičević za priloge objavljene u emisiji DOSSIER HR ...

Dodjeljene nagrade Hrvatskog novinarskog društva
 

 Izvor: HINADodijeljene su nagrade Hrvatskog novinarskog društva
 

Priznanje za novinsku fotografiju Nikša Antonini dodijeljeno je Goranu Šebeliću za seriju fotografija objavljenih u Jutarnjem listu, Slobodnoj Dalmaciji i na Net.hr-u, dok je nagrada za snimateljski prilog na televiziji Žarko Kaić dobio Damir Bednjanec za reportažu "Winnetou živi".
 
Šef Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert nagrade je uručio Ladi Stipić Niseteo za pisano novinarstvo, Goranu Vežiću za radijsko i Silvani Skočajić za televizijsko novinarstvo.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online