Klarić: Kod nas prevladava kupališni turizam

Da bi obiteljski i mali hoteli poslovali u plusu i da bi mogli biti konkurentni, turistička sezona bi trebala trajati najmanje osam mjeseci - kazao je Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, najavljujući završnu međunarodnu konferenciju "Konkurentnost malih i obiteljskih hotela na današnjem međunarodnom turističkom tržištu" koja će se, u petak u 11 sati, održati u splitskom hotelu Park ...

TURIZAM

Šime Klarić: Kod nas prevladava kupališni turizam, Hrvatska dobro upravlja tim proizvodom

Piše: Ines Brajević / DalmacijaNews
Izvor: DalmacijaNews


Na konferenciji će se predstaviti projekt ACOST kojeg je financirala talijanska vlada, a kojim će se nastaviti i ojačati suradnju između Hrvatske i Italije na aktivnostima razvoja turističke ponude i destinacije.

- U Hrvatskoj dominira kupališni turizam i Hrvatska dobro upravlja tim proizvodom. Zadnjih godina ostvaruju se dobri rezultati i taj proizvod egzistira na visokoj razini kvalitete. Bez kvalitetne destinacije nema ni kvalitetnog razvoja malih i obiteljskih hotela.

hotel damianii

S Talijanima smo zadnje dvije godine radili na razvoju proizvoda koji bi mogli produžiti turističku sezonu. Pokušali smo dovesti primjere najbolje prakse sa sjevera Italije gdje sezona traje cijelu godinu, a većina hotela su obiteljski i mali hoteli - kazao je Klarić i dodao da je dolazak na konferenciju najavio i ministar turizma Darko Lorencin.

Poručio je malim poduzetnicima u turizmu te obiteljskim i malim hotelijerima da se uključe u rad Turističkih zajednica jer njih vidi kao bazu preko koje će se raditi na produženju sezone, a najavio je i da će na Konferenciji najkvalitetnijim hotelima biti uručen i Eko-znak.

Duće