U Postirima otvorena nova tvonica za preradu ribe

Postirske sardineU Postirima je otvorena najsuvremenija tvonica za preradu ribe u Europi, što je najveća investicija u ribarstvu od osamostaljenja Hrvatske. Na više od 15 000 metara četvornih do 2014. raditi će 330 radnika ili stotinu više nego do sada. Vrijednost nove tvornicu u kojoj će se proizvoditi novi riblji brend „Adriatic Queen“ je 250 milijuna kuna, trideset posto ulaganja osigurano je iz vlastitih sredstava, a ostalo kreditima HBOR-a i sredstvima iz IPARD-a. Na mjestu stare "fabrike", koja se danas nalazi u turističkoj zoni, niknuti će hotel sa 200 smještajnih jedinica, uplaćeno je i pola iznosa za komunalije što će veseliti novoga vlasnika, pa se u "Sardini" nadaju skoroj prodaji.. Nadamo se da im neće past na pamet to prodati "Landmarku" ...

Izvor: Slobodna Dalmacija

Osim sardina ili tune, u novoj će se tvornici proizvoditi i riblje paštete, školjke, a uskoro i riblje ulje koje je naročito traženo u Francuskoj i ostalim zemljama EU-a.

Radnici koji su napustili staru fabriku, a koja je preživjela nekoliko država i u kojoj je u 106 godina postojanja radilo "po Brača", sa suzama radosnicama popratili su otvaranje nove tvornice.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 248 guests and no members online