Knjige: 'Pohvala dokolici' Josefa Piepera

odmorJosef Pieper, po mnogima najveći kršćanski suvremeni filozof, u svojoj knjizi "Pohvala dokolici", koja je upravo izašla u hrvatskom izdanju u nakladi Verbum, upozorava na novi totalitarizam kojega smo sami iznjedrili pretvorivši naš svijet u svijet rada i korisnosti te na potrebu žurnoga povratka dokolici kao istinskom izvoru stvaralaštva. Sve veća užurbanost i zaokupljenost radom popraćena je očajem i tjeskobom upravo zbog nedostatka dokolice, tog otvorenog čisto primajućeg stava u kojemu doživljavamo susret sa Stvoriteljem i sa sobom. Dokolica je naša ispružena ruka za primanje dara i otvoreno srce za prihvaćanje darovanoga ...

KNJIGE

Josef Pieper: 'Pohvala dokolici'

Izvor: Verbum

Josef Pieper (1904.–1997.) jedan je od najpoznatijih i najčitanijih kršćanskih filozofa 20. stoljeća. Živio je i radio kao profesor filozofske antropologije u Münsteru. Njegova su djela prevedena na više jezika. "Pohvala dokolici", napisana 1947., prvi put objavljena 1948. godine, smatra se jednom od njegovih najvažnijih knjiga.

pohvala dokolici

Nedvojbeno je kako će ova knjiga potaknuti čitatelja na promišljanje čovjekova poimanja odnosa rada i slobodnog vremena, kao i ispravnog shvaćanja nedjeljnog odmora.

Povezani članci

Who's Online

We have 252 guests and no members online