(Fu)turizam: Gosti sve više vjeruju blogerima

- Kako biste izgradili reputaciju turističke zemlje treba vam oko 20 godina, a u samo pet minuta može se srušiti sve učinjeno. Stvari na turističkom tržištu tako se brzo mijenjaju da jednostavno ne možemo znati kako će se sutra komunicirati s tržištem. Nekada je bilo dovoljno napraviti dobru brošuru, otići na sajmove, prezentirati ponudu i tu je završavala komunikacija. Danas su stvorene platforme za dvosmjernu komunikaciju u kojoj ne govorite samo vi gostu kakvi ste, nego i gost o vama piše svoje blogove, postove, recenzije i drugo. Preko interneta i društvenih mreža, portala i recenzijskih stranica, potrošači su dobili mogućnost kazati svoja iskustva o zemlji, hrani, usluzi, smještaju. Ono što je najvažnije jest da je prosječan građanin puno skloniji vjerovati tim nepoznatim “piscima” na društvenim mrežama, nego profesionalcima - kazao je, između ostalog, dr. Domagoj Bebić, docent Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, na konferenciji (Fu)turizam - vizije budućnosti hrvatskog turizma”, koja je u organizaciji ITDE i TZ Splitsko-dalmatin-ske županije održana u petak u Splitu, piše Slobodna Dalmacija ...

KONFERENCIJA - BUDUĆNOST TURIZMA

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Joško StellaKonferencija namijenjena turističkim djelatnicima županije nizom stručnih predavanja pokušala je dati odgovore na pitanje kakva je vizija budućnosti turizma i kolika je uloga inovacija u njoj, a kao dio edukacija koja je nužna na svim razinama, kazao je uvodno Joško Stella, direktor TZ-a županije.

Predavanja o tim temama održale su dr. Smiljana Pivčević i dr. Daniela Garbin sa splitskog Ekonomskog fakulteta, dok je o budućnosti našeg turizma na društvenim medijima govorila Ana Šunjić.

 

split

Povezani članci

Who's Online

We have 206 guests and no members online