Turistički izazovi 2012.

jedrenjakPonoviti lanjske odlične fizičke turističke rezultate, a možda ih i premašiti, te ostvariti 3 do 5 posto bolje financijske rezultate nego prošle godine veliki je ovogodišnji izazov hrvatskog turizma s obzirom na još uvijek nestabilnu gospodarsku situaciju u svijetu, kazao je ministar turizma Veljko Ostojić. Ipak, dodatni optimizam za ovu sezonu daje njemačko tržište gdje je gospodarska situacija stabilna. Ove će godine najvažniji biti rezultati pred i posezone, jer u glavnom ljetnom dijelu kapaciteti su najčešće popunjeni i nema prostora za povećanja. Ministar je stoga pozvao partnere iz privatnog i javnog sektora da ulože veće napore u 'odrađivanje' pred i posezone ...

TURISTIČKI IZAZOVI 2012.

Cilj turističke sezone: Nadmašiti lanjske fizičke i financijske rezultate

Izvor: Hina, Novi List

turistiOve će godine najvažniji biti rezultati pred i posezone, jer u glavnom ljetnom dijelu kapaciteti su najčešće popunjeni i nema prostora za povećanja. Ministar je stoga pozvao partnere iz privatnog i javnog sektora da ulože veće napore u 'odrađivanje' pred i posezone.

Ministarstvo turizma uskoro će predstaviti dva nova programa poticaja, za inovacije i razvoj turizma, što će dodijeljivati putem natječaja, a za nekoliko dana predstaviti će izvore financiranja za projekte iz turizma iz različitih sektora odnosno gdje se sve mogu obratiti poduzetnici koji žele investirati u turizam.

Za jesen je najavljen početak svojevrsnog projekta restrukturiranja i profesionalizacije sustava HTZ-a, "jer se ne smije više događati da aljkavi pojedinci koji ne odrađuju svoj posao kako treba dovode u pitanje i 'pod lupu' cijeli sustav".

Moguće su i nove izmjene Zakona o turističkim zajednicama.

Povezani članci

Who's Online

We have 155 guests and no members online