TV frei: Jedna pretplata za sve apartmane

TV u apartmanimaOko 60 tisuća građana Hrvatske koji se bave iznajmljivanjem smještaja, odnosno pružanjem usluga smještaja u svojem domaćinstvu, ne moraju plaćati HRT-ovu pretplatu za svaki apartman u koji primaju goste, već jednom pretplatom podmiruju zakonske obveze za sve TV prijamnike koje imaju. Rezultat je to sudske presude iz Paga koja će zasigurno s oduševljenjem biti prihvaćena posebno u Dalmaciji koja je s oko 40 tisuća registranih pružatelja usluga u domaćinstvima najjača u tom segmentu ugostiteljske usluge, a koji su plaćali po 80 kuna mjesečno pristojbe za svaki televizor u svojim apartmanima ...

TV FREI

60.000 IZNAJMLJIVAČA DOBILO SPOR S HRT-om

Jedna pretplata za sve apartmane

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Prema sudskoj presudi utemeeljenoj na Zakonu o HRT-u vlasnici apartmana jednom pretplatom plaćaju obveze za sve svoje tv prijamnike.

TV u apartmanima– Kako građani koji iznajmljuju apartmane nisu pravne osobe, a nisu ni fizičke osobe koje se bave samostalnom gospodarskom djelatnošću jer za nju ne plaćaju mirovinsko i zdravstveno osiguranje, iznajmljivači su domaćinstva i kao takvi moraju plaćati samo jednu pristojbu. Temeljem toga sam se dva puta žalio na njihov zahtjev da mi ovrhom naplate pristojbu i konačno sam presudu dobio. Želim upozoriti i druge iznajmljivače da pogledaju u Zakon i ne daju se zastrašiti njihovim ovršnim zahtjevima koji su neutemeljeni – kazao je za Slobodnu Dalmaciju Drago Mintas koji je dobio spor s HRT-om koji je ovrhom htio naplatiti "dug" za TV pretplatu za njegovih pet apartmana koje ima na Pagu.

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 599 guests and one member online

  • admin