Najbolji šef!

Slobodan JanjuševićMožete tražiti koliko hoćete, no teško ćete naći boljeg šefa od Slobodana Janjuševića, vlasnika srpske tvrtke "Kirka Suri" koja se bavi proizvodnjom kotlovskih postrojenja. Janjušević je svojim zaposlenima podijelio 15 beskamatnih kredita na 100 godina, financirao je gradnju 35 kuća, kupovao je zemljišta za zaposlene, a dobar dio njih vozi službene aute. "Moja firma je moja obitelj. Moji radnici su moja djeca. Kako bih mogao zbrinjavati neke daleke, još nerođene potomke, a da istovremeno gledam kako njihova djeca gladuju? Radije bih se ubio nego da sam, recimo, spiskao milione eura na neku luksuznu jahtu, a da prethodno nisam riješio njihove egzistencijalne probleme" - kaže Janjušević u razgovoru za Press magazin ...


NIJE IVICA, NIJE NI ANTE, A POGOTOVO NIJE ŽELJKO ...

OVO JE NAJBOLJI ŠEF!

Šef dijeli stanove i kredite

Piše: Vlada Arsić / Press magazin
Izvor: Press magazin


Slobodan JanjuševićSlobodan Janjušević ima ono što većina ljudi može samo sanjati: svoju tvornicu, kvalitetnu proizvodnju, osvojeno tržište, 120 radnika i najmanje 150 kooperanata. Ima obitelj, lijepu kuću (smještenu blizu tvornice), dvije odrasle kćeri i unuke. Ukratko, bogat i sadržajan život.

Tvrtka "Kirka Suri" proizvodi kotlovska postrojenja, a njeni proizvodi pronašli su put i do najzahtevnijih svjetskih tržišta.  Janjušević je uspio napraviti tvrtku u kojoj bi danas svaki metalski radnik ili inžinjer poželio raditi. I ne samo zbog redovnih plaća, mogućnosti da riješi egzistencijalne probleme i drugih pogodnosti, već i zbog međuljudskih odnosa. Među njegovim radnicima nismo naišli ni na jedno tmurno lice. Što se kaže, rade s voljom i kao za sebe!

- Da se razumijemo: niti su meni vrane popile mozak, niti imam para za razbacivanje - objašnjava Janjušević.

- Jednostavno, važna mi je produktivnost, iskrenost i poverenje, jer bez toga nema rezultata. Zadovoljan čovijek bolje radi, ulaže više napora, nije odsutan i trudi se da da sve od sebe.

Ako će na posao doći brže i ako će za rad biti spremniji, logično je što ću mu za to obezbijediti automobil. S druge strane, koliko god da je novac važan, meni nikada nije bio na prvom mestu.

Teško onom kome su pare jedina svrha života ...

Povezani članci

Who's Online

We have 354 guests and no members online