Omial nekad bio na rubu bankrota, danas izvoze u Švicarsku i Dansku te rade u četiri smjene

omial u kanjonu cetineBankrot je za omišku tvrtku "Omial" 2004. godine bio neizbježan, no tvrtka je uskrsnula otkako joj je na čelu Boris Kleva. Naime, do bankrota tvrtke nije došlo jer se kao kupac javila Hypo Banka i omiški pogon priključila zadarskom "Aluflexu", piše Vinko Vuković na stranicma Slobodne Dalmacije. Tvrtka je osnovana još 1977. godine i brzo se nametnula kao veliki proizvođač aluminijske ambalaže a na svom su vrhuncu moći imali 300 radnika. Danas u tvrtci radi 91 radnik, što je tvrdi Kleva, današnji optimum. Ističe i kako su radnici zadovoljni što je osnovan preduvjet za uspjeh. "Omial" bi uskoro morao promijeniti i vlasnika jer su čelnici Hypa potpisali predugovor o prodaji sa Švicarcima iz tvrtke "Montana Tech Components". Švicarska je ujedno i zemlja u koju trenutačno odlazi glavnina "Omialovih" proizvoda ...

PRIČA O OMIALU

Izvor: Slobodna Dalmacija, Poslovni dnevnik

Kleva ističe kako je Hypo s tvrtkom napravio iznimne stvati - uložili su novac u novu tehnologiju te promijenili odnos prema radnicima. Kleva napominje kako tvrtka izvozi oko 95 proizvodnje, a osim u Švicarsku izvoze i u druge europske zemlje kao što su Poljska ili Danska. Sada rade u tri smjene a uskoro namjeravaju uvesti i četvrtu.

Kleva tvrdi kako država nema apsolutno nikakvih zasluga za njihov uspjeh i kaže kako kroz nerealni tečaj domaće valute protežira trgovinu na štetu proizvodnje.

Uskoro opširnije...

Povezani članci

Who's Online

We have 266 guests and no members online