Gatski amateri preplivali Bošnjakovu Rijeku

Nosi nas rijeka KUU Mosor - GataTočno godinu dana nakon premijere u Gatima, Kulturna udruga Mosor - Gata nastupila je u Splitu, u Gradskom kazalištu lutaka, s predstavom Elvisa Bošnjaka "Nosi nas rijeka". Komad je režirao glumac Trpimir Jurkić uz asistenciju Nikoline Radmilo, a nastupili su Filip Očasić, Ivica Borovac, Božidar Borovac, Biljana Borovac, Luce Mekinić, Marijo Kuvačić i Marija Čović. Gatski amateri prihvatili su se stoga izazovnog zadatka, nimalo jednostavnog i za profesionalne ansamble i uspjeli stvoriti vrlo kvalitetnu, toplu i prirodnu predstavu koju je već na brojnim gostovanjima zavoljela publika iz dalmatinskih mjesta. Razlog je svakako odličan tekst i životna priča o jednoj obitelji iz Dalmatinske zagore koja se voli, svađa zbog nasljedstva, susreće sa smrću, ali i starim, nikada razriješenim frustracijama koje se godinama prešućuju, ali će ipak, poput ponornice, neočekivano izbiti na površinu ...


KULTURNA UDRUGA IZ MOSORSKOG SELA IZVELA BOŠNJAKOVU DRAMU ‘NOSI NAS RIJEKA’


Piše: J.P. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Jedan od najzanimljivijih hrvatskih dramskih tekstova iz proteklog desetljeća, Bošnjakova “Rijeka” nagrađena je 2003. godine “Vladimirom Nazorom”, a iste godine je djelo, u režiji Nenni Delmestre, na Marulićevim danima odnijelo osam nagrada.


Nosi nas rijeka KUU Mosor - Gata


Postavljajući na scenu predstavu u čijoj je prvoj postavi i sam igrao, Trpimir Jurkić je ustvrdio kako je uvijek znao i vjerovao da će se gatski amateri, Filip Očasić, Ivica Borovac, Božidar Borovac, Biljana Borovac, Luce Mekinić, Marijo Kuvačić i Marija Čović, unatoč neiskustvu s ovakvom vrstom dramaturgije i zahtjevnostima i opasnostima koju nosi izvedba, ipak prepoznati u likovima i situacijama o kojima Bošnjak priča.

Povezani članci

Who's Online

We have 258 guests and one member online

  • admin