Nakon odlične sezone - Dani hrvatskoga turizma

dani hrvatskog turizmaTradicionalni godišnji susreti turističkih djelatnika Dani hrvatskog turizma - DHT otvoreni su večeras u Hotelskom naselju Solaris u Šibeniku, a okupili su više od dvije tisuće domaćih i stranih sudionika koji će do 21. listopada na više od 50 stručnih skupova i foruma raspravljati o rezultatima ovogodišnje sezone i planovima za iduću godinu ...


TURIZAM

Nakon odlične sezone - Dani hrvatskoga turizma

Piše: Davor Verković / Vjesnik
Izvor: Vjesnik

Središnji turistički skup održava se nakon vrlo dobre sezone. Deseci stručnih radionica, panela i sastanaka uz svečanosti dodjela godišnjih nagrada održat će se na Danima hrvatskog turizma koji se ove godine, od 19. do 21. listopada, održavaju u Solarisu, nedaleko od Šibenika.

dani hrvatskog turizmaIz mora vrlo zanimljivih događanja svakako treba izdvojiti Hrvatski turistički forum »Destinacija i odgovorni turizam«  te tradicionalni susret hrvatskih turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade.

Planira se i održavanje stručnog skupa »Turizam za 21. stoljeće« na kojem će se razgovarati o problemu razvoja ugostiteljsko- turističkih djelatnosti u ruralnom prostoru.

»Trendovi u kamping turizmu« međunarodni je stručni skup europskih autoklubova, a neke od radionica posvetit će se i problematici hrvatske autohtone kuhinje.

Uz stručni skup »Medicinski turizam treće životne dobi« u Solarisu će se obilježiti deset godina ovdašnjeg wellnessa.

Dio vremena posvetit će se ulozi interneta u turističkom komuniciranju te problematici razvoja pustolovnog turizma.

Da će na Danima hrvatskog turizma biti pokrivena većina tema, vidimo i po najavi plenarne sjednice Udruženja marina pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, te skupa »Evaluacija obrazovnih postignuća u sektoru ugostiteljstva i turizma«.

dani hrvatskog turizma

Najboljim malim hotelima bit će dodijeljene nagrade u sklopu izbora Adrian 2011., a malom hotelijerstvu posvetit će se i okrugli stol »Mali i obiteljski hoteli i njihova baština«.

Jedna od najposjećenijih prošlogodišnjih radionica, tijekom rovinjskih Dana turizma, bila je ona o korištenju pretpristupnih fondova EU-a. Nešto slično, pod nazivom »Kako do financijskih sredstava iz EU-fondova za turistički sektor« organizirat će se i ovih dana u Solarisu.

dani hrvatskog turizma

Povezani članci

Who's Online

We have 235 guests and no members online