Kultura neplaćanja u državi stvorenoj za otimanje

radniciGotovo sva velika privatna poduzeća za koja ste čuli - svi su dužni. Netko parstotisuća kuna, netko milijun, netko dva. Poduzetnici duguju na sve strane, lokalnim samoupravama i svojim dobavljačima, a duguje na sve strane i država koja godinama troši više nego što ima. Svako tko u ovoj državi mjesečno barata iznosima većim od prosječne plaće; gotovo svako tko od prosječne mjesečne plaće ne živi - nekome je dužan. Kultura neplaćanja u Hrvatskoj dozvoljena je svima, osim prosječnom građaninu, koji se trudi pošteno živjeti od svog rada. Prosječan građanin u našoj, po pitanju plaćanja dugova, iznimno nekulturnoj državi prisiljen je stvoriti novac kojim će vratiti dug ili ga neće biti... Ladislav Tomičić, kolumnist Novog Lista, komentira aktualni Zakon o ovršiteljima ...

KULTURA NEPLAĆANJA

Država stvorena za otimanje

Piše: Ladislav Tomičić / Novi List
Izvor: Novi List

Prosječan građanin u našoj, po pitanju plaćanja dugova, iznimno nekulturnoj državi prisiljen je stvoriti novac kojim će vratiti dug ili ga neće biti. Ne plati li ono što se platiti mora - račun za vodu, struju, televizijsku pristojbu ili telefon - vrlo brzo će se suočiti s ovrhom i blokiranim računom.

pred šalterom FINA-e

Njemu neće biti dozvoljeno da prolongira svoj dug na par godina, da rastegne s plaćanjem do svetog nigdarjeva, niti će mu netko odobriti da račune ne plati dok mu ne sjedne plaća. Ne, on će platiti, ne samo račun, nego i troškove ovrhe, kamatu i sve što platiti treba.

Želite li naučiti nešto o životnom standardu prosječnog građanina, otiđite u prvu poslovnicu FINA-e, smjestite se negdje blizu šaltera i slušajte nevoljnike koji ga pohode.

U pitanju je pravi defile ljudske muke ...

PROČITAJTE VIŠE...

nemam kinte

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and no members online