Dugoratsko ljeto: Promocija knjige 'Nostalgija' Tugomira Erice i Vlade Zemunika

Petak, 27.07.2018., Sumpetar, prostor udruge umirovljenika, 20:30 sati
Promocija knjige Tugomira Erice i Vlade Zemunika "Nostalgija"
Organizator: Udruga "Jesenice"

U petak će se u prostorima udruge umirovljenika u Sumpetru s početkom u 20:30 sati održati predstavljanje knjige "Nostalgija", autora Tugomira Erice i Vlade Zemunika. Knjiga je izdana u nakladi Udruge "Jesenice". Knjigu će predstaviti urednik naklade Ivo Klarić, a zapjevati će nam ženska klapa "Neverin". Dođimo u petak navečer u Sumpetar i prepustimo se nostalgiji..

Tugomir Erica živo je u Zeljovićima do svoje 28. godine. U svojoj knjizi "Pjesme i epigrami" ovaj umirovljeni pravnik, sudac, opisuje život u starim Jesenicama koji je tada posebno bio vezan za Zeljovičke šentade, gdje su se svako večer seljani sastajali, pričali, svađali, zafrkavali, i rješavali većinu međusobnih problema. I u ovoj knjizi Erica se interesantno i nostalgično osvrće na život, ali i proteklo vrijeme te ljude i događaje koji su obilježili život i uvijek prekratko vrijeme za uživanje u ovom lipom kutku svijeta..

Vlade Zemunik strojarski je tehničar, karikaturist, fotograf i dugogodišnji je kroničar svih događanja u okolici. Fotografijom se bavi već desetljećima, njegova arhiva zasigurno je jedna od najznačajnijih izvora fotografija ovog kraja, službeni je fotograf Festivala dalmatinskih klapa, suradnik nekoliko Turističkih zajednica i udruga.. Imao je dvije samostalne i nekoliko grupnih izložbi. Za svoj rad bio je i nagrađivan: prva nagrada Turističke zajednice SD Županije – 2004.g.; druga nagrada Turističke zajednice SD Županije – 2005.g.; prva nagrada za ekološku fotografiju; druga nagrada za fotografiju djece i hrane..

Staro selo Zeljovići

pogled na more

Vlade Zemunik

Povezani članci

Who's Online

We have 106 guests and no members online