Osvrt na gostovanje 'Stranke ljubavi' u našem malom mistu

Gradski teatar "Mali princ" iz Omiša pod vodstvom Otokara Levaja na poziv udruge "Tvornica" iz Dugog Rata gostovao je u subotu, 8.11.14. u kino dvorani "Dalmacija" u Dugom Ratu izvedbom komedije Milana Grgića "Stranka ljubavi", u režiji Otokara Levaja. Komedija koja je vremenski uokvirena početkom 90-tih godina tj. stvaranja višestranačja  u RH a sa druge strane  govori o tipičnom dvostrukom ljubavničkom  preljubu koji stvara niz komičnih situacija ...

KAZALIŠTE

Piše: Ana Brničević

Komedija koja je vremenski uokvirena početkom 90-tih godina tj. stvaranja višestranačja  u RH a sa druge strane  govori o tipičnom dvostrukom ljubavničkom  preljubu koji stvara niz komičnih situacija.

Stranka Ljubavi u Dugom RatuPredsjednik stranke, izvjesni Jablanović sprema se za svojevrsni  miting sa svojom mladom strankom i usput stranku koristi za svoje ljubavničke fantazmagorije. Sa svojom ljubavnicom, tajnicom Jadrankom, u tuđoj sobi i među nepoznatim ljudima koje ekspresno uključuje u svoju stranku, (da bi mogao isprazniti sobu kako bi dobio prostor za noćni preljub). Nevolja ne bi bila tako velika da se kojim slučajem njegova žena ne nalazi u istom tom hotelu i slučajno (po istom zadatku) u istoj sobi sa svojim ljubavnikom.

To je glavna os ove komedije situacije oko koje se vrte i sve ostale komične situacije: od stranačke himne, kidanja haljine, prikazivanja stranačke privrede s varaždinskim poduzetnikom Hinkom, nemušte lamentacije muža rogonje, otkrivanja preljuba, zatim političkih manipulacija i svevremenske stranačke demagogije.

Svi koji su se našli u sali mogli su uživati u interpretacijama glumaca već dobro poznatih dugoratskoj publici: MARKO KAPITANOVIĆ (Boris), JELENA NOVAKOVIĆ (Mirela), PETAR BULJEVIĆ (Petar), JOSIPA GUDELJ (Jadranka), DINO NEJAŠMIĆ (Rudi), MARIJAN GRBAVAC (direktor hotela), OTOKAR LEVAJ (Anton), JOSIP SEBELEDI (Hinko) i MATE TVRIĆ (Jurica).

Stranka Ljubavi u Dugom Ratu

U dramsku predstavu pod redateljstvom Ota Levaja su se odlično uklopile svojim nastupom i KUD Korak iz Kaštela, sekcija Mažoretkinja grada Kaštela i njihova solistica Sarah Pastuović.

Dugoratska publika je, željna ovakvih događanja, dugim pljeskom zahvalila izvođačima na njihovom nastupu (želeći im se ujedno ispričati zbog  neprimjerenih postupaka nekih u publici).

Stranka Ljubavi u Dugom Ratu

Da, moramo i to spomenuti, dugoratska je publika (točnije, pojedinci) bili bučna i neprimjerenog ponašanja za jednu kazališnu predstavu. Ometali su doživljaj gledalištu, a i samim glumcima na sceni, pa bi ih molili da drugi put pripaze na ponašanje ili da ovakvi - ostanu kući!

Doista nema smisla da organizatori koji s veseljem u svom mjestu priređuju ovakva događanja, o našem trošku, večer užitka provode "stražareći" nad kazališno - neodgojenima.

Povezani članci

Who's Online

We have 77 guests and no members online