Dugoračke Maškare 2018.

Vrime je od poklada, vrime od maškara, karnevala i Dugoračke maškare ove subote imaju svoju feštu. Dugorački Krnjeval. Sprema se fešta za maškarane mališe i veliše, klaunovi i zumba djevojke uvježbavaju svoje točke, DJ Goran je spreman otvoriti Salun u 16:30 sati u Dugoratskom kinu gdje će se maškare uz veselu i šesnu voditeljicu na toplome ludo zabaviti na krjnevalu. Pjevati će se i plesati, dijeliti će se krafne i bomboni, ali i nagrade najboljim maskama, pročitat optužnica i presuda Krnji te potom napraviti đir do lučice gdje ćemo spalit našeg Zlotvora godine. Potom ćemo se opet vratit u naše toplo kino pročitati Krnjinu oporuku i vidiit tko je što dobio te uz feštu pod maskama i uz kaubojski nastup DJ Gorana i ples nastaviti druženje do kasno noć.. Dođite u Dugoračke Maškare!

DUGORAČKE MAŠKARE

Pripremate li se za najluđe vrijeme u godini?

Piše: Mladen Banović

Tek što su završili božićni i novogodišnji blagdani, krenuli su nam, kao i svakog siječnja, veseli rukometni "blagdani", a bome primaklo se brzo i vrime za preuzimanje vlasti u općini! Primaklo se vrime poklada, vrime od maškara, karnevala i valjalo bi, prema dobrom pokladom običaju, preuzeti vijećnicu, smijeniti sposobnu općinsku vlast, "spasiti" Jerka od njega samog i dati vladajućoj HDZSDP ekipi malo predaha, jerbo garant su ih iscrpile pripreme brojnih EU projekata koje smo privukli u naša mala mista, pa mnoštvo pribavljenih EU para ne mogu stavit, bez serije rebalansa, ni u proračun, a ne stanu više ni u općinski trezor. A ne moš' ih više ni potrošit na marende i fešte (Bracera zatvorila!), a da to OLAF odmah ujutro ne sazna. Prati to sve i sve račune skuplja naša budna EU birokracija..


Dugoračke maškare tako možda naposljetku i ne preuzmu ključe općine, velika je to zafrkancija, nova si vlast, para ko pljeve, a nemaš je di potrošit! Stjepko Č. zna dobro o čemu pričam.. Maestral ne radi, Riva ne radi, Rinova Bačvica ne rad (a Rino je emigrirao u Truše), Usamljeni hotel duhova ne radi, ne radi ni novi hotelčina na plaži, a o ovome koji se uz marinu spominjao na rubu Sinaja odavno sagradit da i ne pričamo. Bracera je, rekosmo, zatvorila, Val i Pivac isto, samo je Antin Rogač još otvoren i dalje spremno prima vesele goste! Je, najlakše bi nam bilo sve izist, popit i popušit, račun je ionako uvijek otvoren... ma opet, kad bolje razmisliš, dica bi nam bila razočarana bez maškara u mistu.

 

Valjalo bi stoga napravit i napraviti ćemo feštu za mališe i veliše, dovesti Elvisa (živ je!) ili šarenog klauna, zumba djevojke, DJ Gorana ili DJ Zvonu, veselu i šesnu voditeljicu, pa se na toplom u našem kinu ludo zabaviti na Dugoračkom krjnevalu, podilit bombone i nagrade najboljim maskama, pročitat optužnicu Krnji i njegov testament te potom napraviti đir do lučice i spalit Zlotvora godine, pa se opet vratit u toplo kino i uz feštu pod maskama za odrasle i uz kaubojski nastup DJ Gorana i trbušnih plesačica nastaviti feštu do kasno noć..

Dođite u subotu u Dugoračke Maškare!

Maškare

Maškare

Povezani članci

Who's Online

We have 335 guests and one member online

  • admin