Davor Huić: Naša tranzicija je završila tamo gdje je i počela - u socijalizmu

"Vidjeli smo kakvu moć imaju sindikati, mogu praktički što hoće. To sam par puta i rekao i napisao - sindikati javnih službi (uz stranačke elite) upravljaju ovom zemljom. Odlučuju o dvije najvažnije stvari - odlučuju o visini javne potrošnje, i odlučuju o tome koje će se politike provoditi a koje neće (snaga veta).
Sada idu pritisci drugih sindikata i to je spirala koja će nas odvesti u još veću i još skuplju državu, u još više poreze i više regulacije, u još više klijentelizma i korupcije. Kako zaustaviti tu spiralu? Mislim da je to pitanje koje se nameće svakoj normalnoj osobi u ovoj zemlji, iole zabrinutoj za njenu budućnost.
Što tu može privatni sektor? Jučer i danas je bio taj tihi štrajk, ne znam kako je uspio i kako ćemo uopće znati kako je uspio? Problem našeg privatnog sektora je što je njegov institucionalni predstavnik - HUP, bojim se nepopravljivo nemoćan i nespreman za ovu borbu. Dakle, pasivan i docilan privatni sektor, i neefikasan i glomazan javni sektor. Ako nastavi rasti ovim tempom, država će nas pojesti. Točno 30 godina od pada Berlinskog zida, naša tranzicija je završila tamo gdje je i počela - u socijalizmu."  - piše Davor Huić na svom fejs profilu o sadašnjem neveselom trenutku u Lijepoj našoj.

Izvoir: FB Davor Huić

Povezani članci

Who's Online

We have 358 guests and no members online