Bogat program ljetnih kulturnih događanja u općini Dugi Rat

Dugi Rat je za ovu godinu pripremio bogat program ljetnih kulturnih događanja, s čak trideset i jednim različitim događajem, od kazališnih predstava, festivala, koncerata, izložbi, predstavljanja knjiga, folklornih nastupa te više zabavnih programa. Ciklus manifestacija Dugoratskog ljeta započinje na Ivanjsku večer, u petak, 23. lipnja 2023. u dugoratskoj lučici prigodnim programom "Baklje svetog Ivana" gdje će uz vatromet i klapu Batuda biti otvoreno Dugoratsko ljeto, a službeno će se zatvoriti 30. kolovoza 2023. zabavnom večeri u Starom selu Jesenice, piše Dalmacija Danas.
“Dugoratsko ljeto” kulturna je tradicionalna manifestacija Općine Dugi Rat koja  broji već dvadeset i jednu godinu postojanja, a ovoga će se ljeta nastaviti kroz raznovrsne kulturne i zabavne programe na različitim mjestima Općine Dugi Rat. Glavne manifestacije će se održati u lučici u Dugom Ratu u unutrašnjosti predivnog parka. Dođite u Dugi Rat i ugodno se provedite..

BOGAT PROGRAM KULTURNIH DOGAĐANJA OVOG LJETA U DUGOM RATU

Dugoratsko ljeto 2023.

Izvor: Dalmacija Danas

Program će obogatiti i već prepoznatljive tradicionalne manifestacije poput “Festivala poljičkog soparnika” s grupom Vox Box; folklornih nastupa, diljem svijeta uspješnog i nagrađivanog KUD-a “Dalmacija” Dugi Rat uzdignutih na međunarodnu razinu uz sudjelovanje folklornih društava iz gostujućih zemalja; dječjeg festivala “Glas Poljica”; više tematski raznolikih izložbi poljičke likovne udruge “Krug” s posebno zanimljivom izložbom "Ivan Meštrović, litografije i skulpture"; zatim koncerta "Večer gitara"; obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti; Večeri domoljubne poezije; Večeri klapskih pjesama; turnira u balotama Načelnika i Gradonačelnika i drugih.

Zavidnu uspješnost pokazala su i novija događanja u okviru "Dugoratskog ljeta", koja se i ove godine nastavljaju poput dvaju predviđenih Craft beer festivala "More&Beer" Dugi Rat 2023.; Glazbeno-scenske gala večeri "Večer pod zvijezdama" ili Plesnog programa "Dance Fiesta".

Za ljubitelje kazališne umjetnosti, održat će se i niz kazališnih predstava: dramska predstava "Kralj Edip" omiškog gradskog kazališta "Mai Princ"; dječja kazališna predstava "Klaunovske ludorije"; predstava "Čudo" Ecije Ojdanić; komedija "Otvoreni brak" Matije Prskalo i Slavka Jurage te kazališna predstava "Pizza s Krešom" s Robertom Kurbašom, najavio je novinarima portala dalmacija Danas načelnik Dugog Rata Tonči Bauk.

Tonči Bauk

Cjeloviti program ovogodišnjeg "Dugoratskog ljeta 2023." je na službenim, neslužbenim i Facebook stranicama Općine Dugi Rat i Turističke zajednice općine Dugi Rat.

Ciklus manifestacija se provodi pod pokroviteljstvom Općine Dugi Rat i Turističke zajednice Općine Dugi Rat i supokroviteljstvom Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te Splitsko-dalmatinske županije.

Ulaz za sva događanja je besplatan za sve posjetitelje.

Dođite u Dugi Rat i ugodno se provedite.


Povezani članci

Who's Online

We have 159 guests and no members online