BLAGAJNA 2014: '3 dcl' slavila na Jeseničkom Božićnom turniru

Zadnjeg dana jeseničkog balunjerskog turnira odigrana su oba polufinalna susreta i spektakularna završnica olitiga finale. Najprije su se na okršaju iza Blagajne sastale ekipe "C.B Biser" i "Jeronimo", a potom su na jesenički tehno asfalt istrčake jeseničke zvijezde iz "Suvog Potoka R" i poletna ekipa "3 dcl". Ka prvu nagradu pobjednici su na ruke dobili pehar iz ruku Domagoja Klarića, predastavnika organizatora turnira, ali i pravo prvogriza slasnog gulaša spremljenog po receptu "a la Terza" čuvenog dugoratskog majstora od lonaca i kuhače. Spomenimo još samo za kraj ovog početka kako su utakmice turnira dobro odsudili Bože Predojević, Marin Kalebić i već spomenuta gastro zvijezda u nastanku Marin Terzić Terza. U nastavku, u izvješću stručnog oka popularnog Mije "malog Mourinha" Kalebića pročitajte zeru više opservacija o dobrim utakmicama na igralištu iza Blagajne, lucidnim potezima, lipim golovima, originalnim komentarima s tribina, te fer i korektnoj sportskoj igri. Do lita i Jesenice Opena 2015 ostavljamo i pozdravljamo Vas s izvješćem britke Doktorove desne ruke i nenadmašnog suhopotočkog analitičara baluna ...

BLAGAJNA 2014:

"3 dcl" slavila na Jeseničkom Božićnom turniru

Piše: Mijo "mali Mourinho" Kalebić
Izvor: FB Udruga Jesenice


U prvom polufinalu sastale su se ekipe "C.B Biser" i "Jeronimo". Nakon prvog poluvremena koje je zavrsilo bez golova, "biseri" su odma na pocetku drugog poveli 1:0. Tada je Jeronimo zagospodarija terenon. Neva, Frane i Antonio (s klupe se nakratko ubacija i Zule) pucali su iz svih oruzja i Puljic je konacno pokleka.

S 1:1 islo se u produzetak, koji se vec po ustaljenom pravilo igra do prvog (zlatnog) gola. U produzetku je Jeronimo isa na sve ili nista. Neva je u nekoliko slucajeva ostavija branku nebranjenu i jednu takvu situaciju Goran Vukovic je iskoristija i iz kontre poentira dok se Neva jos nije ni smistija na branci.

Veselja Bisera nakon maratonskog meca je bilo ogromno, a utakmica ce ostat zapamcena po nekoliko rekorda. Prvi put na turniru imali smo jedno poluvrime bez golova, najduza utakmica u povijesti (produzetak je traja skoro ka cila utakmica), a ni duzina utakmice od skoro ure vrimena nije bila dovoljna da se postignu svega tri gola (dva u regularnom dijelu). Jesu li napadaci zakazali ili su obrane bile na visini zadatka, neka prosude gledatelji.

Drugi polufinale je bija izmedju "Suvog Potoka R" i "3 dcl". 3 deca su usli ka favoriti u utakmicu, ali Suvi Potok bunkerom je obranija branku prvih 5 minuti, a potom i Duskovim ludilom poveja 1:0. Mozda bi ludilo potrajalo i dulje da Josip jedan sut Dragosa koji je isa u Zilu, nije skrenija i zeznija ga za 1:1. Onda se otvorilo Miji, Duji i Dragosu i do poluvrimena su dali jos dva gola za 3:1.

Kako je zavrsilo prvo poluvrime, tako je zapocelo i drugo. Zila je par puti bija uvacen u raskoraku, a 3 deca su sve takve prilike iskoristavali i nalazili nebranjeni dio branke. U jednom momentu je bilo 9:2 i onda je uslijedilo malo vec uobicajeno opustanje. Suvi Potok je to iskoristija i ublazija poraz na 9:6.Nakon kratke pauze na red je doslo finale. "C.B Biser" protiv "3 dcl".

Biseri, ocito umorni nakon vec opisanog polufinala, nisu mogli parirat rastrcanim decilitrima, koji su od pocetka zagospodarili terenun. Sva trojica su pucali iz svih oruzja, Puljic bija na streljani, i 3:0 na poluvrimenu je bija logican slijed dogadjaja. Jedina nada Bisera su bile kontre, ali je Mijo s lakocom rjesava sve pokusaja Vukovica i Ante Rakuljica.

Kad je pocetkom drugog poluvrimena bilo 5:0, 3 deca su malo smanjila gas, Biseri se razigrali i smanjili poraz na koliko-toliko podnosljivih 3:6.

Iako su igrali bez zamjene citav turnir, "3 dcl" su uvjerljivo i zasluzeno dosli do kraja. Cestitamo!

Ka prvu nagradu u ruke su dobili pehar iz ruku Domagoja Klarića, ali i pravo prvogriza slasnog gulasa spremljenog po receptu "a la Terza".

Spomenimo za kraj kako su utakmice turnira odsudili, uglavnom korektno, Boze Predojevic, Marin Kalebic i vec spomenuti gastro majstor Marin Terzic Terza.

Tako smo dosli do kraja jos jednog turnira u Blagajni, prvog igranog zimi. Bilo je dobrih utakmica, poteza, lipih golova i uvik originalnih komentara s tribina, prvi put i s razglasom. No najvaznije je sta je sve proteklo u fer i korektnoj igri. Nadamo se da ce tako protec i slijedeci turnir na lito 2015. Vidimo se tad!

Povezani članci

Who's Online

We have 1072 guests and no members online