Dugoratsko ljeto: Izložba Ivana Obsiegera

izložba PLU Krug

Nedjelja, 15. srpnja 2012., Dugi Rat, Galerija Vijećnica, 21:00 sat
Izložba slika akademskog slikara Ivana Obsiegera
Organizator: PLU "Krug"

Akademski slikar Ivan Obsieger (1939), redoviti profesor na slikarskom odjelu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te pokretač Ateliera Brezovica (1968-1999) i Ateliera Lučkog (od 1999), slikar je iznimne kulture i rafinmana, o čijim su hipersenzibilnim slojevitim pikturalnim površinama apstraktnih psihometrijskih krajolika i uznemirenih kaligrafskih znakova i prepleta panegirički i s poštovanjem pisali ljudi poput Vlade Gotovca ili Željka Sabola ...

DUGORATSKO LJETO

Izložba slika akademskog slikara Ivan Obsieger

ivan Obsieger

Ivan Obsieger autor je i knjige "U pitanju je odgovor" u kojoj je u sjajnom duhovitom i ironičnom stilu sažeo sve ono što je desetljećima sustavno, za sebe, u tišini svog atelijera, promišljao o duhovnim, filozofskim i estetskim određenjima i granicama onoga što cijeli život pokreće i ispunjava umjetnike i stvaralaštvo ...

rad slikara Ivana Obsieger


Crtica o autoru

Ivan Obsieger je rođen 1939. godine u Koprivnici. Godine 1961. završio je u Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, slikarski odjel u klasi prof. Ive Šebalja. Godine 1966. diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Raula Goldonija. Studijski je boravio u Parizu, Londonu, Rimu i Budimpešti.

Kroz svoj rani vijek bio je učitelj likovnog odgoja u osnovnoj školi u Brezovici te profesor slikanja i crtanja na Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. U mirovini je od 2004. godine. Piše likovne eseje te je objavio knjigu "U pitanju je odgovor", u izdanju Matice hrvatske Koprivnica.

Od 2000. godine u novom atelijeru u Lučkom organizira izložbe i kulturna događanja pod nazivom "Dani otvorenog atelijera" okupljajući Brezovčane, kolege iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, te mnoge druge ne samo likovne umjetnike. Živi i radi u Zagrebu.

ivan Obsieger

Povezani članci

Who's Online

We have 130 guests and no members online