Dalmacija Ultra Trail 2018.

Ovog vikenda, od 19.10 do 21.10.2018. održati će se treće izdanje “Dalmacija Ultra Trail” utrke koja će i ove godine imati 4 dužinske kategorije i to: Sky DUT (158,1 km / +6910 m), Mountain DUT (102,1 km / +4376 m), Sea DUT (52,6 km / +2326 m) te River DUT (20 km / +782 m). Najduža utrka starta u petak, 19.10. u 14 sati iz Omiša, te prelazi kroz Jesenica, Žrnovnice, Solina, Kaštel Sućurca, Klisa, Sitno Gornjeg, Gata, Zadvarja, Baške Vode sa ciljem u Omišu. Mountain DUT starta iz Klisa (20.10. točno u ponoć) te prati dugu stazu sa ciljem u Omišu. Sea DUT će startati 20.10. u 9 sati iz Makarske sa ciljem u Omišu, dok će dugoraćanima možda i najzanimljiva utrka River DUT startati iz njihovog mjesta u subotu, 20.10. u 13 sati. Polazak je dakle iz Dugog Rata preko Gata do cilja u Omišu. Također u nedjelju sa početkom u 11:00 sati održati će se i dječja utrka od 1 km na Omiškoj gradskoj plaži. Nakon te utrke slijedi dodjela nagrada za sve utrke, kao i dodjele nagrada najboljima na ovogodišnjoj Dalmatinskoj Trail Ligi. Velika novost ove godine jesta da je utrka Sea DUT ujedno i prvenstvo Hrvatske u trail trčanju, te će najbolji plasirani naši trkači biti odabrani za svjetsko prvenstvo u trail trčanju u Portugalu sljedeće godine u šestom mjesecu. Ajmo naši!

Izvor: TTK Strka.hr

Dalmacija Ultra Trail

Da je ove godine veliki interes za DUT, govori i brojka od već 750 plaćenih startnina, a za organizirati ovakvu jednu internacionalnu utrku koja se proteže na stotinama kilometara, važna je pomoć volontera, pa i ovim putem organizatori mole sve one koji na bilo koji način žele pomoći u organizaciji (čišćenje i označavanje staza, pomoć na okrepnim stanicama i kontrolnim točkama, sigurnost na cestovnim prijelazima, ispomoć na prijavama, pomoć na startu/cilju utrka, logistička pomoć ili bilo koja druga pomoć koja može pridonijeti ovoj organizaciji) da se prijave ovdje.

Za sve volontere osiguran je lijepi poklon-paket gdje će dobiti uspomenu na ovogodišnje izdanje DUT-a, ali i neprocijenjivo zadovoljstvo koje vam ostane nakon ove utrke znajući da ste upravo vi pridonijeli ostvarenju jednog ovog velikog projekta!

Dalmacija Ultra Trail

Povezani članci

Who's Online

We have 57 guests and no members online