Dug je loš drug: Rafal u Tugarama

pucnjavaSlužbenici Odjela organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske proveli su krimistraživanje nad 62-godišnjim Antom T. iz Križevaca i 53-godišnjim Ivicom Š. iz Splita zbog osnovane sumnje da su od 27. svibnja do 4. lipnja ove godine 47-godišnjem poduzetniku Ivanu Dujmoviću iz Tugara uputili više prijetećih SMS poruka kako bi od njega iznudili oko 200 tisuća eura koje im je on navodno dugovao iz njihovih prijašnjih poslovnih odnosa. Policija još nije privela ni jednu osobu, “direktnog izvođača naručenih radova”, odnosno osobu koja je pucala na Dujmovićevu obiteljsku kuću u Tugarima 3. svibnja ove godine. Na kuću je sat nakon ponoći ispaljeno više hitaca u trenutku dok su u njoj boravili Dujmović sa suprugom i četvero djece ...


DVOJAC OSUNJIČEN ZA PRIJETNJE I NAPAD NA IVANA DUJMOVIĆA IZ TUGARA

Rafal u Tugarama

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Policija nije mogla saznati o kojim se to poslovima radi jer i jedan i drugi iznuđivač negiraju djelo, a uhvaćeni su zapravo samo na osnovi “pisane građe”, točnije SMS poruka koje su upućivali Dujmoviću. Sada te poruke protiv njih služe kao dokaz jer su upućene na Dujmovićev mobitel s mobitela koje su prijavljeni koristili.

Ostao dužan

Ivan Dujmović porijeklom je iz Zagvozda, odakle je proširio građevinski biznis na više adresa, a bio je nekada i direktor tvrtke “Špirić gradnje”. Dan nakon ove policijske obrade nazvali smo i mi Ivana na telefonski broj prijavljen u imeniku, ali nam se nije javio da prokomentira ovu situaciju.

Prijavljeni Ante T. po struci je inženjer strojarstva, vlasnik je firme za projektiranje i inženjering GVV i kaže da mu je Dujmović ostao dužan 197 tisuća kuna. Nikada mu, kaže, Dujmović nije platio dio isporučene opreme za njegov kamenolom (sita za sijanje šljunka, čelične konstrukcije, lijevak i sl.).

- Moja je nesreća što sam ja s neprijavljenog broja uistinu poslao Dujmoviću poruku u kojoj ga kritiziram zbog duga, a kako je on dužan najmanje još trima osobama, on je na taj broj mobitela počeo uzvraćati porukama.

U toj korespondenciji, priznajem nimalo ugodnoj, dogodila se ova pucnjava na njegovu kuću, i to nakon što sam mu ja poslao poruku da ću ga zbog duga istući. Ja niti sam pucao, niti sam naručio pucnjavu, jer jednostavno nisam u stanju to napraviti niti sam takav čovjek.

kuća Ivana Dujmovića u Tugarama


Taj novac mi nikada neće vratiti

Nakon mog uhićenja pa puštanja ja sam se našao s Dujmovićem u solinskom Mercatoru, popili smo kavu i razjasnili se između sebe.

Ja i sada u Dugom Ratu imam neki posao i ja se s Dujmovićem vidim i mislim da on zna da ja s pucnjavom nemam veze. Ali također i ja znam da on meni taj novac nikada neće vratiti jer me zavlačio stotinjak puta. Kaže, dođi u Tugare, a onda mi pokaže 28 kuna u džepu.

Vrhovni sud je prije sedam godina potvrdio da mi je on dužan 197 tisuća kuna. To je sa zateznim kamatam sada oko 700 tisuća kuna duga, a ja bi bio sretan da mi vrati ono što je sud dodijelio - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Ante T. iz Križevaca.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and no members online