Bravo, Pere! Čestitamo!

Petar Čulić"Diplomirat ću u ovoj godini, a još ne znam gdje bih nastavio svoje obrazovanje. Ali znam da ću sigurno ostati živjeti u Dugom Ratu. Nikakvim novcem se ne može platiti osjećaj kada si doma, u Dalmaciji, s ljudima koje voliš...". Tako je govorio naš najpoznatiji dugoraćanin, jedan od najboljih mladih klasičnih gitarista na svijetu, prije dvije godine kada je dovršavao studij gitare u klasi prof. Gorana Listeša na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu ... 


EVALA, PERE!


Piše: Mladen Banović


Niti dvije godine poslije, 22. svibnja 2010. u Koblenzu (Njemačka) naš sumještanin je svirajući kao solist sa Rheinische Philharmonie najpoznatiji (i najzahtjevniji) gitaristički koncert - "Concierto de Aranjuez!", španjolskog kompozitora Joaquína Rodriga, završio i postdiplomski studij gitare u Koblenzu na "Koblenz International Guitar Academy" u klasi prof. Huberta Käppela.

Čestitamo našem sumještaninu i dragom prijatelju Petru Čuliću na još jednom velikom, najvećem uspjehu, kojeg je dosad ostvario. A 23 godine su mu tek!

Ovih dana Petra možemo susresti na dugoratskoj plaži ili naletit' na njega u moru gdje "guta" kilometre i s vremena na vrijeme odigra koju "viktoriju" s prijateljima na vaterpolo igralištu VK Korenat.

 

Petar Čulić

 

Ovog ljeta Petra ćemo opet moći poslušati i u Dugom Ratu, i to na dugoratskoj plaži, u okviru jedne od brojnih večeri ovogodišnjeg Dugoratskog ljeta kojeg dugoraćanima priređuje ekipa iz Udruge "Tvornica" ispred naše Općine Dugi Rat i Turističke zajednice Općine Dugi Rat.

Više o "Dugoratskom ljetu" ćemo uskoro, kad uhvatimo vremena, a o Petru ovom prigodom još samo recimo da ovog ljeta "uz punjenje baterija" za nadolazeću "koncertnu" godinu, sprema i jedan ljetni rockerski off-projektić s mladim dugoratskim rock gitaristom Cujom.


Više o Petru možete saznati na http://www.petarculic.com .

Povezani članci

Who's Online

We have 400 guests and no members online