Zanimljivosti..

Večera live (i on-line!)

Ljudi moji, pa je li to moguće! Ne, nećemo tako počet. Tako je govorio neki drugi Mladen... Ali tako sam nešto u tom stilu sinoć oko 24 sata izustio pred monitorom začuđen viđenim na ekranu nakon povratka s večere s prijateljima koje baš i ne viđam svaki dan. Večera 'ko večera u našem kraju, krasan ambijent, izvrsni domaćini, domaća spiza (čak se i jedan samozatajni kuhar za ovu priliku opet reaktivirao), došli prijatelji sa svih strana, povela se lipa i zanimljiva priča između zalogaja, supanja ulja oko inćuna, ispijanja butelji domaćeg vina i igara gladi oko ostalih lipih bokuna. Škljocaju mobiteli, zašto ne ovjekovječiti dio atmosfere za kasnije benigno pomislim, ni ne znajući da foto streaming ide već cijelu večer live u eter svim online "pretplatnicima" u domovini i u još 126 zemalja s barem 5-6 kontinenata ...

JESI LI ON-LINE VEČERAS

Piše: Mladen Banović
Foto: Nikša i Mladen


Ane i NikšalikeČekiraju se statusi, lete poruke i lajkovi, uploadaju se filmići, snima akcijski dokumentarac o plavuši i zmaju i njihovim dogodovštinama na skateboardu, pristižu pozdravi iz bliza i iz daleka, javljaju se dragi ljudi, dogovoraju se iduća gostovanja po dugoratskim konobama, tripaju se advisori preporukama i zvjezdicama,... a ja nemam blagog pojma da se prijenos večere emitira uživo u 126 zemalja svijeta, što naravno nema ni najmanje veze sa prisutnom tehno ekipom, a niti krasoticom koja je sjedila do mene..

Kad sam napokon došao doma, a bila je tek ponoć ili malo poslije (je penzija sam, priznajem), imao sam što i vidjeti: već 18 komentara, 48 lajkova, shareova ko u priči Broja Jedan... o večeri u konobi s 7-8 prijatelja, mahom inženjera..

No zato smo večeras, u svetu nedjelju, u polupraznom Omišu nas četvoro prijatelja, konobar i kuhar imali cijeli restoran i kužinu samo za sebe!

- Pa gdje su ti ljudi? - pita me prijatelj tek pristigao doma na par dana za Božić s "arbajta" u Bruxelessu.

- Doma, na Fejsu!