U Hrvatskoj samo su budale poštene i sve plaćaju

Koje smo mi naivčine.. Mi budale koje živimo u skladu s svojim mogućnostima i onim koliko (financijski) možemo. Mi koji uredno plaćamo svoje obveze i račune, da, i one "za uređenje voda i čišćenje potoka". Mi koji plaćamo poreze, dozvole, prometne kazne, koji vozimo polovne autiće najmanje kategorije. Mi koji i od ovo crkavice koje srećom mjesečno još uvijek dobijamo kao protuvrijednost za rad naš svagdašnji, kad sve račune i obveze poplaćamo, nekako uspijevamo čak i uštedjeti neku siću i za "crne dane". Mi koji se ne razbacujemo ničim osim osmjehom i elanom, koji nerjetko radimo i više poslova (na koje uredno plaćamo porez)... joj koje smo mi budale! Čitam jutros novine. Ministar finacija izjavljuje da "na siguran otpis dugova može računati oko 70 tisuća građana koji su dužni državi, od ukupno 290 tisuća građana kojima su blokirani računi zbog toga što ne mogu vraćati svoje dugove...".

BAD SANTA LINIĆ

U Hrvatskoj samo su budale poštene i sve plaćaju

Piše: Mladen Banović

Razumijem da treba naći konkretnog načina pomoći onima koji su ostali bez posla, kojima su rate u "švicaracima" toliko ovršile život, koji su bolesni i ne mogu pronaći ni prikladni poslić za preživjeti, a kamoli posao. I nemam ništa protiv da se od mog poreznog doprinosa društvu za zdravstvo, socijalu i prepune javne službe i to financira..

Doista nemam ništa protiv. Solidaran sam. Sutra ja ili Vi možemo biti u toj koži. Iz koje se ne može ili može vrlo teško..

Samo me, poučenog dosadašnjim iskustvom, strah da će se i ovim Linićevim "božićnim poklonom" prije uistinu potrebnih namiriti horde lažnih siromaha i falše socijale, satnije uhljeba, propalih "poduzetnika", heroja privatizacije i legalizacije te ostalog hrvatskog parazitskog šljama...

Joj prijatelji.. koje smo mi budale!

Povezani članci

Who's Online

We have 281 guests and no members online