Obogatite ponudu i izgradite bazen uz bespovratne državne poticaje

Kuća s bazenomMinistarstvo turizma i Ministarstvo poduzetništva i obrta najavljenom dodjelom bespovratnih 50.000 kn potiču izgradnju bazena u turističke svrhe. Poticaji su namijenjeni hotelima, apartmanima i svima koji se bave seoskim turizmom, a koji u svojoj ponudi nemaju bazene kojima bi obogatili ponudu, bolje se pozicionirali na tržištu i produžili sezonu. Jedini uvjet je da veličina bazena ne smije biti manja od 30 kvadrata ...

OBOGATITE SVOJU TURISTIČKU PONUDU UREĐENJEM KUĆA ZA ODMOR, APARTMANA I OBJEKATA ZA SEOSKI TURiZAM

Izgradite bazen uz bespovratne državne poticaje

Izvor: Slobodna Dalmacija

Bez obzira na izgled bazena i njegovu opremu, on je tehnički gledano spremnik vode. Kako bi osigurali investiciju i spriječili štetu prouzročenu vlaženjem vode, nužno je napraviti kvalitetnu hidroizolaciju bazena i to s njegove vanjske i unutarnje strane.

Kuća s bazenom


Hidroizolacija bazena

Kako bi se spriječio prodor vode iz okolnog tla u konstrukciju bazena i u sami bazen, potrebno je izvesti hidroizolaciju armirano betonske škojjke bazena s vanjske strane.

Dno bazena i vanjske stijenke izoliraju se bentonitnom membranom. Ovakav tip hidroizolacije u rasta u beton i postaje dio konstrukcije čime onemogućava prodor vode u konstrukciju. Nakon izolacije bazena izvana pristupa se hidroizolaciji bazena iznutra.

Hidroizolacija bazena s unutrašnje strane onemogućava istjecanje vode iz bazena. Kada želite da bazen ima završnu oblogu od keramičkih pločica, na pripremljenu betonsku školjku bazena potrebno je nanijeti dva sloja fleksibilnog polimercementnog hidroizolacijskog premaza.

Kuća s bazenom

Hidroizolacijskim premazom obrađuju se dno i zidovi bazena. Također je bitno da se kvalitetno obrade spojevi dna bazena sa zidovima kao i svi prodori cijevi. Na neke premaze se direktno ljepe keramičke pločice kao završni i dekorativni sloj bazena.


S keramičkom oblogom bazena ili bez nje

Ako ne želite završnu keramičku oblogu bazena, preporučujemo rješenje koje objedinjuje hidroizolaciju i završni sloj bazena, fleksibilne hidroizolacijske epoksidne premaze efektne plave boje namijenjene direktnom kontakt u s vodom.

Na pripremljenu betonsku podlogu nanosi se odgovarajući prajmer. Nakon što se prajmer osušio, nanose se dva sloja premaza, a već nakon sušenja drugog sloja hidroizolacijskog premaza bazen je spreman za punjenje vodom i upotrebu.

Kuća s bazenom

Ovako izvedena hidroizolacija bazena osigurava dugotrajnu upotrebu bazena uz relativno niske troškove održavanja bazena.

Povezani članci

Who's Online

We have 252 guests and no members online