Zanimljivosti..

Dugoračke Maškare: Osudili pastirku, pojeli stado

dugoračke maškarePred više stotina maškara u Dugoratskoj lučici osuđen je, a zatim i spaljen Dugoratski Krnje - Pastirka Čobanović, koja je tijekom prošle godine puno toga učinila kontra naših malih mista i našeg puka, da ne spominjemo da nas je osramotila gdje god je mogla i stigla. I stoga, ova pravomoćna presuda, jedina moguća, pravi je izraz ovogodišnje agonije u našem mjestu. Pored brojnih Maškara i niza interesantnih maski, ispod ludog šatora koji je na jednu noć okupija za feštu spremne Dugoračane, Jeseničane, Dućane, bilo je i dosta nemaskiranih "Engleza". Uz glazbu naših raspjevanih rock Garifula i DJ Zvone koji je zavaljao i Rozgu, ludi ples pod maskama, druženje ugodno, prekidano samo osvježenjima u Raula (igrači Barcelone nisu došli. Karantena..), trebalo je izabrati najbolje i najinteresantnije maske. Ocjenjivačkom sudu nije bilo lako izabrati najbolje od najboljih ...


DUGORAČKE MAŠKARE

Osudili i zapalili pastirku, pojeli stado

Dugoračke Maškare

Piše: Davor Grgat, MB
Foto: Davor Grgat, Mladen Banović

Od pojedinačnih nagrada prvu je osvojila maškara "Lubanja",  jedan od prvoboraca Dugoračkih maškara, inače Jesenički zet, koji je vrlo društveno aktivan, pogotovo na feštama Dugoračkih maškara. I ove se godine potrudio oko cjelokupnog imidža, te je zavrijedio prvu pojedinačnu nagradu - poklon bon od  100 kn koju može iskoristiti u  brzogrizu "Tomato" u Dugom Ratu.

Dugoračke Maškare

Drugu nagradu je dobio  mali kauboj s obližnjeg ranča, dječačić koji se predstavio sa svojim konjićem, a osvojio je Jambo pizzu i dva pića u pizzeriji "Anamarija" u Dugom Ratu.

Dugoračke Maškare

Treću nagradu osvojila je maska "premijerka Jaca", poklon-bon za konzumaciju u iznosu od 50 kuna, nagradu bistroa "Rivica" u Dugom Ratu.

Dugoračke Maškare

U kategoriji grupa, nagradu za najboolju skupnu masku i prirpadajući cjelovečernji perfomans uvjerljivo je i jednoglasno pripala lucidnoj ekipi iz KUD-a Dalmacija koja je na party Dugoračkih Maškara dovela Renea, Edith, Michele, Yvette, Mimi, super baku i cijelu ostalu ekipu legendarnog serijala "Alo, Alo". "Britanci" su tako osvojili grupnu nagradu, poklon bombon u vrijednosti 150 kn u mesnici "Tomasović" u Dugom Ratu.

Dugoračke Maškare

Ove godine grupne maske su bile iznimne, izdvajamo naše dugoratske "Tratinčice", Mladu i mladoženju, Aseve i pikove dame iz Žilića dvora, a jedna ekipa iz splita, "Sultan i Harem", dobila je počasnu nagradu, poklon bon za piće u bistrou "Rivica".

Dugoračke Maškare

I na kraju, a prije foto galerije, istaknimo da su pokronitelji Dugoračkih maškara i ove godine bili Općina Dugi Rat i Turistička zajednica Općine Dugi Rat. Hvala pokroviteljima i sponzorima, njihovo je kraljevstvo nebesko!

Dugoračke Maškare

Organizator cjelokupnog  programa  je udruga "Tvornica" iz Dugog Rata, koja je i ovoga puta dokazala da se sve može kad se hoće i kad se vrijedne ruke oko neke ideje slože.

Dugoračke Maškare

Dugoračke Maškare

Dugoračke Maškare

Dugoračke Maškare

Do idućih, ljetnih maškara u mjestu, živi nam i uvijek veseli bili! Feštat ćemo i na lito. Recesiji unatoč!

Dugoračke Maškare


FOTO GALERIJA

Detalji s ovogodišnjih Dugoračkih Maškara

Fotografije ćemo uvrstiti večeras, trenutno smo zabavljeni feštavanjem,.. točnije, nas vegetarijance je dopalo da malo pričuvamo pastiričino stado...

{gallery}galerija/20110306_maskare/{/gallery}

Povezani članci

Who's Online

We have 77 guests and no members online