Hrvatski Dragovoljac - Mornar Crikvenica 33:26

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - RK MORNAR Dramalj Crikvenica 33:26 (14:13). Rukometaši Dragovoljca preteklog su vikenda u 17. kolu 1.HRL–jug, u svom Ribnjaku ugostili Mornare iz Crikvenice. Iako su Mornari na začelju tablice, bodovi nikako nisu bili unaprijed "upisani", već se je za njih trebalo dobro pomučiti na parketu.
Utakmica počinje dobro za Dugoraćane, piše nezgodno krilo Marko Perić u svom izvješću s utakmice koje se "urbi et orbi" svake svete nedjelje pomno čita i komentira u rukometnim kružocima. U prve dvije minute uspjeli su Dragovoljci faliti i dva sedmerca, ali to gosti iz Crikvenice nisu kaznili. Praktički cijelo prvo poluvrijeme igralo kao u NBA, neki čudni "run 'n gun" sistem. Oni gol, mi gol, mi se obranimo, oni obrane, te tako u krug, svih 30 minuta. Jedinu prednost od dva gola razlike napravili su Dragovoljci u 19. minuti kada je na semaforu zasvjetlilo 8:6. Do kraja poluvremena (14:13)... gori-doli, ko u NBA!
Na pauzi smo se dogovorili, piše Perić, da jednostavno moramo podić razinu agresivnosti u obrani jer izgledali smo loše u prvom dijelu. Po običaju ti naši dogovori propadaju kao maslačak na buri, pa ispada da ništa nismo ni rekli u svlačionici...

Piše: Marko Perić

Prvih 10 minuta drugog poluvremena je bilo doslovno copy-paste prvih 10 minuta susreta. Bilo je teško gledati to, sreća da nije bilo gledatelja, poletjele bi gnjile pome i lanjski dolački kumpiri... na kumpire. Najbolje nam je priskočiti taj period.

U 40. minuti Dragovoljci napokon podižu agresivnost u obrani, golmani uspjevaju obraniti  nešto, a u napadu su smireni i realizacijski sigurni. Dugoraćani rade seriju 4:0 te se praktički prvi put u susretu odvajaju, i kako se kasnije ispostavilo, to je bio ključni period susreta koji je odlučio pobjednika. Zadržali su tu prednost manirom rutinerske ekipe, te je u završnici i povečavali, te susret lagano priveli kraju.

Igrač vrijedan isticanja je Antonio Bočkaj Bočo, koji je u subotu prvenstveno dokazao sebi da trudom i radom samo može puno napredovati, a subotnjih 8 golova to sugerira.

Na kraju se semafor zaustavio na rezultatu 33:26. Neki bi rekli uvjerljiva pobjeda, ali...

RK HD

Povezani članci

Who's Online

We have 1741 guests and no members online