Iz Regije..

Umirovljenici Podstrane zadovoljni podrškom općine

Umirovljenici Podstrane, odnosno članovi Matice umirovljenika Podstrane zadovoljni su sredstvima koje dobivaju od Općine Podstrana, a koja su im jedina na raspolaganju tijekom cijele godine. Na nedavno priređenom blagdanskom domjenku, kojem je nazočilo 40-tak članova, te Mladen Bartulović, načelnik pćine Podstrana i Tomislav Buljan, predsjednik Opčinskog vijeća Podstrana. Pozdravljajući nazočne, domaćin skupa Petar Vlašić, ustvrdio je kako su sva  dobra koja posjedujemo u našem mistu plod našeg dugogodišnjeg rada i stvaranja, kako nas tako i naših očeva i djedova. Tajnik Matice je govorio i o neugodnostima koje su posljednje godinu-dvije imali zato što ih je jedan član Matice prijavio MUP-u zbog sumnje u pronevjeru sredstva prilikom umirovljeničkih izleta, a zbog čega su neki članovi zbilja bili i pozvani u MUP, a nakon detaljne istrage utvrđeno je da su sva sredstva ove umirovljeničke udruge zakonito trošena ...

PODSTRANA

Umirovljenici Podstrane zadovoljni podrškom općine

Pripremio: Davor Grgat

Potom su se za riječ javili čelni ljudi općine Podstrana i iskazali zadovoljstvo što se nalaze među umirovljenicima, ljudima na koje se još može računati u svakom pogledu, a načelnik je posebice kazao kako su umirovljenicinma za 2015. predviđena sredstva u visini od 60.000,00 kn doista nedostatna pa su im povećana za još 20.000 kn.Kažimo i to da je ovolikoj potreba za financiranjem rada Matice umirovljenika u Podstrani glavni razlog financiranje autobusnih karata za umirovljenike na relaciji Podstrana – Split i nazad.

Načelnik Bartulović na kraju je kazao i ovo: "Dragi sumještani, dragi umirovljenici, od sada su svi Vaši problemi - moji problemi“ što je lijepo primljeno među umirovljenicima Podstrane.