Hrvatska ne poznaje last minute ponudu

ljetni odmorLast minute ponuda godišnjih odmora, dakako, podrazumijeva putovanje s popustom, no prema pisanju nekih čeških novina, Hrvatska je po pitanju takve ponude izuzetno slaba. Kako piše Bohuslav Borovička, jedan od najpozantijih čeških novinara specijaliziranih za turizam, ponuda Hrvatske gotovo i ne poznaje takvo što. - Oko 600 tisuća Čeha godišnje sami organiziraju sebi odmor u Hrvatskoj. Konačna cijena je stvar dogovora i obično vam gazda spusti cijenu u nedjelju uvečer ako će mu apartman biti prazan sljedeći tjedan. Unaprijed oglašeni popusti tamo su davno prestali, kada je utihnuo rat. Hrvatska, prema Borovički, može bez straha računati na stalnu i vjernu klijentelu koja ne podliježe modi u godišnjim odmorima ...


ČESI O NAMA

DRAGI HRVATI, A LAST MINUTE?

 

Hrvatska ne poznaje last minute ponudu

Piše: M. Kamatović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Hrvatska, prema Borovički, može bez straha računati na stalnu i vjernu klijentelu koja ne podliježe modi u godišnjim odmorima, ali nema šanse da trajno privuče nove, posebno bogatije goste, koji joj nedostaju.

No tome ne stoji na putu samo nedovoljan nivo usluga, nego i u cjelini ograničena ponuda. Španjolska, talijanska i grčka ljetovališta, po Borovički, nude bogatije i kvalitetnije usluge, ali i velike gradove s drugačijim spomenicima i zanimljivostima od onih u Hrvatskoj.

- Hrvatska je relativno jeftino europsko područje za odmor. Tako jeftina da se tamo svake godine odmara više Čeha nego igdje drugdje. Tako jeftina da tamo idu Nijemci i Austrijanci koji sebi ne mogu dopustiti bolje. No, nepovoljna ekonomska situacija koja guši Grčku... i mnoge u Europi primorava da paze na svaki euro, ide naruku Hrvatskoj.

Ona se sada predstavlja kao “nobl” destinacija koja popustima ne podliježe. Ali to je, ipak, i zato što i nema mnogo toga čemu se može sniziti cijena - ,  zaključuje se u ovoj analizi.

Povezani članci

Who's Online

We have 359 guests and no members online