Iz Regije..

Ljeto u Podstrani

Od privatnih i hotelskih soba i apartmana s tri do pet zvjezdica do luksuznih vila s bazenom, vrtom i pogledom na more. Evo što vas sve čeka odlučite li se ljetovati u Podstrani, piše Dalmacija Danas.
U Podstrani je lako biti gost jer ona nudi sve vrste smještaja, bilo na obali, bilo na padinama Peruna: od privatnih i hotelskih soba i apartmana s tri do pet zvjezdica do luksuznih vila s bazenom, vrtom i pogledom na more.
Prvu dobrodošlicu u Podstrani zaželjet će vam ljepota šljunčanih i pješčanih plaža, izazovni vrhovi i pitomi obronci Peruna te žubor rijeke Žrnovnice. Zaputite se uređenim pješačkim, planinarskim i biciklističkim stazama ili uzbudljivim penjalištem i počastite se panoramskim vizurama s nekog od atraktivnih vidikovaca.
Podstrana s razlogom ističe i svoje bogato povijesno naslijeđe. Ono obuhvaća tragove i spomenike prapovijesnih i antičkih stoljeća te prastaru hrvatsku mitološku baštinu i tradiciju glasovite Poljičke kneževine. Saznajte ponešto o lokalnim Ilirima i glasovitim Rimljanima, o kralju Arturu i njegovu imanju, o dvoru kneza Mislava, o božanskome boju Peruna i Velesa te o poljičkoj mudrosti i junaštvu pod zaštitom sv. Jurja!
Lokalna gastronomska ponuda jedan je od najsnažnijih aduta podstranskoga turizma. Odlikuju je ekološka izvrsnost, nutricionistička uravnoteženost, gurmanska privlačnost i prihvatljiva cijena, a temelj joj čine svježina i okusi domaćih namirnica te višestoljetna uzgojna i kulinarska tradicija.
Mjesta koja morate posjetiti: Sv. Martin, ljetnikovac Cindro, luksuzni hotelski sadržaji, staro selo Gornja Podstrana, staze i penjališta na Perunu te riječni ambijent Žrnovnice.
Aktivnosti i izazovi u kojima ne smijete odoljeti: plivanje, vožnja kajakom, penjanje via ferratom, planinarenje te kušanje soparnika.
Dođite i uvjerite se zašto ljeto u Podstrani traje dulje, zašto sezona započinje prije ljeta i ne završava sve dok ste vi tu!

Izvor: Dalmacija Danas, TZ Podstrana

Povezani članci

Who's Online

We have 63 guests and no members online