Samo tri mještana se odazvala eko-akciji u Krilu

Krilo je mjesto je poznato po dugogodišnjoj tradiciji brodogradnje, brodskog prijevoza putnika te turističkih krstarenja brodom. Nažalost, to je također luka u kojoj se nedvojbeno nalazi i velika količina otpada u moru. U istom su mjestu prethodno provedene dvije akcije čišćenja podmorja koje je inicirala organizacija Green Sail te kojima se također uz pomoć ronioca i ostalih volontera već nakon nekoliko sati postigao veliki učinak. Nažalost, posljednjoj eko-akciji čišćenja podmorja u Krilu Jesenice, koja se održala u ponedjeljak 9.9.2019., odazvala su se samo tri mještana Krila, piše Ivana Kačunko u svom izvješću za portal Morski.hr.

Nažalost, ono čega je u ovoj zadnjoj akciji nedostajalo je upravno aktivna potpora lokalne zajednice na terenu, piošee portal DalmacijaDanas. Budući da su se ovoj akciji odazvala tek tri lokalna stanovnika, jasno je da odaziv lokalne zajednice nije bio jednak nesebičnom odazivu mnogobrojnih ronilaca i ostalih volontera.

S obzirom na to da se ovakvim akcijama ne želi samo očistiti more od otpada, već i razviti svijest lokalnog stanovništva o važnosti očuvanja mora i morskog okoliša, nadamo se da će se ovom akcijom i velikim doprinosom svih sudionika motivirati upravo to isto lokalno stanovništvo da se uključe u slične buduće aktivnosti jer su takve akcije korisne upravo za njihovu zajednicu.

Povezani članci

Who's Online

We have 229 guests and no members online