Čudo u Crikvenici

RK MORNAR DRAMALJ - CRIKVENICA - RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC 35:36 (13:17). A ljudi moji čuda se događaju ovih blagih dana, pa tako i danas... počinje svoje rukometno izvješće iz Crikvenice naše (ne)zgodno krilo Marko Perić, kojeg u nastavku prenosimo uz manja kraćenja..

U srijedu, 9.12. smo krenili optimistično na put u Crikvenicu. Sastali smo se s ekipom Mornara, jedinom koja je imala rezultatski skor kao i mi do današnjeg dana, dakle nula bodova na kontu... No dobro, krenimo više s utakmicom...
Prvi napad je bio nas i trajao je skoro cilo poluvrijeme (tako se parilo), pusti prekidi, pasivno, pa žuti karton, pa opet pasivno i na posljetku elegantni Mile Kaštelančić postiže prvi i nažalost svoj posljednji gol na ovoj utakmici.
Zadesila ga je teška ozljeda, vjerojatno su ligamenti koljena popustili.. Elegantnom Mili želimo što brži oporavak.. Pauza je trajala još koji minut i uz tužni pljesak igrača i ona dva maskirana navijača na tribinama, naš je Mile junački izašao s terena...
Utakmica se nastavila i nije baš bila lipa za oko.. Na semaforu u 5 minuti je svjetlilo 1:1 i onda kreće hrvatska rapsodija. Igrao se klasični run & gun sistem, pljuštili su golovi na sve strane. Nažalost, obrana koja nas je krasila dosadašnji dio prvenstva je bila porozna i nikako nismo mogli trenerove zamisli prenijeti na teren (trener Zele je bio na rubu kapi, standardno..). Da sad ne spominjem detalje, recimo da se na poluvremenu semafor zaustavio na rezultatu 13:17 u našu korist.
Drugo poluvrijeme startamo solidno, s par istrčanih kontri i relativno lakih par golova s kojima smo održavali lijepu prednost praktički sve do cca. 45 minute, koja je praktički trebala biti prijelomni minut susreta....

RUKOMETNA DRAMA U CRIKVENICI

Čudo u Crikvenici, osvojeni prvi bodovi u prvenstvu

Piše: Marko Perić

Mornari zovu timeout pri rezultatu 27:21 u našu korist.. a onda je usljedio dramski zaplet kojeg se ni Hitchcock ne bi posramio. Umjesto da lagano privedemo susret očekivanom kraju, ukazala nam se opet naša već nadaleko poznata crna rupa. Krenula je naša brzopletost u napadu, a par obrana domaćeg golmana rezultira smanjenjem prednosti i eto ti ga drame u završnici.

Na semaforu je sve više kopnila naš prednost, samo je 32:29 za Dragovoljce, a tada na scenu dolazi naš pivot Josip Zebić koji nas je u tim trenutcima držao na površini mora s tri uzastopna gola, te da nije bilo njega, tko zna šta bi bilo...

Minut prije kraja vodimo samo gol razlike i čovik u kontru svim poznatim zakonima fizike zabija gol, balun je udrija u stativu, pa u golmana, pa kao u bilijaru ponovo u stativu, pa opet u golmana koji nogom nespretno gura balun u svoj gol. Ludilo filmsko, teško, minut prije kraja vodimo dva razlike i praktički je to gotova utakmica, ali ne ide to tako lako Dragovoljcima.

Mornar poslje timeouta brzo postiže gol te 30-tak sekundi prije kraja smanjuje prednost na samo gol za nas. Došli smo lagano do centra gdje je nesmotrenost nešeg preiskusnog Marka Maleničića Pajole - krrrenija je s centra paližavat balun put NAŠIH 6 metara, te su suci odmah digli ruku za pasivno - kažem. drama teška... neki su izgubljeni u vremenu i prostoru..

Brzom reakcijom našeg trenera Marka Galiota Zele ipak ostajemo u posjedu baluna, a zamalo smo ga izgubili, gr$%#!+žnj!   Dogovorimo se postaviti autobus igrača ispred svog gola i jedini naš igrač koji je moga pobić svom protivniku je bio Matej Pocrnja. Susjed je ispalija takvu kontru ka' da ga morski pasi, a ne crikvenički mornari gone... Pajola mu je bacio balun u prostor, a Poco sigurnom realizacijom napokon okončava utakmicu.

Pobjeda! Napokon! Fala K...!, reka bi Goran i svi strpljivi navijači Hrvatskog Dragovoljca. Na kraju živci svima na miljun volti, svjetli poviše glava ka da smo anđeli, a mi samo, eto, nosimo iz Crikvenice doma ta dva mala, jedva izrudarena boda s kojima počinjemo bižati s začelja tablice.

Forzzza Dragovoljac! Ima još baruta u našem starom, rukometnom željezu. Nismo još za reciklažno. Živili ljudi! Čitamo se i dalje..

Povezani članci

Who's Online

We have 515 guests and no members online