Ludi derbi kola opravdao očekivanja

RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC - MRK KOZALA  26:26 (13:12). U derbiju kola u subotu je Hrvatskom Dragovoljcu u goste na Ribnjak stigla drugoplasirana ekipa prvenstva, momčad ekipa Kozale iz Rijeke, koja slovi kao jedna od najbržih ekipa lige, mlada momčad koja većinu svojih golova daje iz brze tranzicije, odnosno kontri.. No krenimo redom s pregršt uzbudljivih događanja iz omiške arene. Utakmica se otvorila run'n'gun sistemom. Pljuštali su golovi na obje strane, a obrane se takoreći nisu stigle ni (raz)igrati. Igralo se gol za gol i nitko se u početnim minutama ne uspjeva odvojiti. Prvu osjetniju prednost rade gosti serijom 3:0, te se u 20-toj minuti odvajaju na 10:7. Ali Dragovoljci ne padaju tako lako, zbijaju redove, "kupe" glave "na gomilu", pogotovo u obrani, i do kraja poluvremena uspjevaju preokrenuti rezultat i na odmor otići s golom prednosti, rezultatom 13:12.
U drugo poluvrijeme Dragovoljci su ušli loše. Kao da su gledali Hajduka u Zaprešiću. Nakon rezultata 16:14 kreće show na parketu.. sudački par se počeo dosta upletati u tok utakmice, svira se različito pred jednim, a drugo pred drugim golom, te kreće serija ludih isključenja, što od faulova, što od pogrešaka, a nešto i od prigovora... Praktički cijelo drugo poluvrijeme ekipe su igrale s minimalno igračem manje, s obe strane, a u jednom trenutku Dragovoljci su imali samo 4 igrača u polju, uključujući i golmana. Nervoza raste na terenu, a ključa na tribinama, pičkara se na sve strane..

Izvor: FB Marko Perić

Gosti se bolje snalaze u tom periodu ludila te rade seriju od 5:0. Riječani bježe Dugoraćanima tri gola razlike i mnogi u dvorani su tada pomislili da sljedi ponor. I domaći poraz..

Međutim, Dragovoljci se nakon minute odmora i ribanja trenera Galiota nekako izvlače posljednje snage za vratiti se u utakmicu, te u zadnjih sedam minuta gosti ulaze s golom prednosti. U dvorani je već ludilo.. i taman kad su se svi ponadali da ce Dragovoljci uspjeti preokreniti, gosti opet daju tri uzastopna gola te na semaforu 4 minute prije kraja svijetli 25:22 za goste.

Ajme, sve je gotovo, ali to ne misle Dragovoljci na terenu koji se nevjerojatnom odlučnošću uspjevaju izvući iz ponora poraza. Rade seriju od 3 gola zaredom te se u zadnju minutu ulazi s nerješenim rezultatom. Ključa u dvorani, drama na parketu dostiže vrhunac, gosti imaju napad, brzo balun ide po zoni, radi se par rošada, križanja i Ljevar se diže i pogađa same rašlje s 9 metara. Naš golman to može samo ispratiti tužnim pogledom, kao i u većini utakmice.

Ostalo je 40-tak sekundi do kraja. Dragovoljci igraju na pun napad, na tribinama su svi na nogama, na parketu Dugoraćani rade istu varijantu kao i gosti, dosta rošada i križanja rezultiraju isključenjem gostujućeg igrača zadnjih 10 sekundi.

Tada, kad je najteže, na veliku scenu opet tupa igrač utakmice. Dino Banović. Rukometni stroj iz Omiške ulice preuzima odgovornost. Ekipa radi križanje za njega ali  dva gostujuća igrača vise po njemu i rade faul. I taman šta su se makli od njega Banson odmah iz faula kroz rupicu u obrani šalje neuhvatljiv projektil koji je završio u golmanovim desnim rašljama! Ostalo je 2 sekunde do kraja i domaćin je uhvatio nerješen rezultat. S obzirom na prikazano na terenu po svemu i realni rezultat. 26:26.Sada sljedi stanka od rukometa, prvenstvo se nastavlja za par mjeseci, a ovom prigodom Dragovoljci Vam žele svima da se lipo odmorite i uživate u ovom (pred)blagdanskom vremenu...

Stojte mi dobro!

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and one member online

  • admin