Rukomet (M): Dobrom igrom do poraza

RK HDHRK KRILNIK – RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC  30:27 (15:12). Nakon "povuci, potegni - zabit gol ne mogu" pobjede protiv Opuzena, pomlađena ekipa Dragovoljaca suočila se s dosta jačim i iskusnijim RK "Krilnikom". Iako su domaćini glasili za favorita dugoraćani nisu došli pasti bez ispaljenog metka, dapače došli su odigrati hrabro i srčano, a kad je tako sve je moguće... Počela je utakmica. Ne zna se ko je jači - Dragovoljac, Krilnik ili Suci ...

Split, Mala dvorana SC Gripe, 12.10.2008.
2.HRL-jug, 4.kolo

Dobrom igrom samo do poraza

Piše: Vjeko Vuković / rkhd.hr
Fotografije: Ranka Čizmić

Utakmica! Ne zna se ko je jači - Dragovoljac, Krilnik ili suci. Obrana se doimala jako čvrsta, ali na par mjesta je prolazio zrak i baš tu su se proguravali igrači Krilnika.

U prvom poluvremenu na terenu prevladava ekipa iz Splita. Drže stalno razliku od dva gola, ali to nije dekoncentriralo dragovoljce. Više manje efikasni u napadu, a obrana je bila jaka. Skender, Pleić i Čulić su, već poznato, jaki u razgradnji, to su armirani betonski zidovi naše obrane koje naš trener Plazibat lijepo raspoređuje. Taj zid nas vraća u igru. Par kontri i semafor se smiješka.

Drugo poluvrijeme započinje čudno. Jere Ivanišević dobiva crveni karton. Protivnički igrač, iskusan, trči u kontru i pada blizu 9 metara. Ne znam je li zapravo bio faul, ali ako je i bio sigurno nije bio za crveni karton. Ali šta je, tu je, trebalo je što brže zaboravit na to sve i igrati dalje jer još ništa nije bilo izgubljeno.

U tim trenucima Krilnik koristi dekoncentraciju prouzrokovanu nekim sudačkim odlukama, te odlazi na +5 i dovodi dragovoljce u jako neugodnu situaciju.

I onda kad su neki pomislili da su domaći uspjeli prelomiti utakmicu, trenerove riječi „obrana je ključ pobjede“ i daj sve na terenu“ kao da odjednom dopiru dragovoljcima u uši i rezultat se nakon dugo vremena izjednačava (23:23).


Crveni Jere

I onda kada smo svi pomislili da će doći do preokreta, dva „zalutala metka prolaze kraj danas odličnog Čizmića i Krilnik bježi na +2.

Minutu prije kraja dugorćani su uspjeli izboriti napad za izjednačenje, ali za više od toga nije bilo snage, domaći postižu još dva pogotka i pobjeđuju s konačnih 30:27.

Nebi htio komentirati suce, ali brate mili... I oni su dobili svoju ocjenu, možemo pretpostavit i koju. Nitko nije savršen, svi griješe. Samo ću reć, blaženi Pavić i Pleić, najjači suci ikad!

Od igrača treba spomenuti braću Perić koji zajedno postižu 16 golova (još kad bi naš Luka imao volje to bi se diglo na 24 gola), svaka im čast. Pleić 5, Tokić 5 i Skender 1. Od golmana Ante Čizmić Sipa koji je obranio nekoliko sedmeraca i teških udaraca.

Kod splićana bi pohvalio bivše „dugoraćane koji su po pravilu odigrali odlično kontra „svojih“ (posebice Kamber).


Svi u žuto, golmani, igrači i suci (slučajno???)


RK HRVATSKI DRAGOVOLJAC

Joško Ivanišević, Antonio Ivanišević, Jere Ivanišević, J. Klarić, F. Pleić (5), M. Plazibat, V.Jerčić,V. Vuković, L. Perić (8), M. Perić(8), S. Čulić, T. Tokić (5),A. Čizmić.
Trener:  Ante Plazibat
Sl. Predstavnik:  Darko Utrobičić
Isklučenja:  2 min.
Sedmerci:  5/8

RK KRILNIK

J.Pletikosić, M.Bašić, J.Radić(6), J.Kamber(4), M.Vuković(2), D.Jozić(5), V.Rimuc, R.Bernat, P.Jukić(3), D.Kalemba, M.Barić(1), L.Poljak(4), A.Škomrlj(1), H.Vuković(4).
Trener: Mirko Alduk
Pomoćni trener: Žarko Balić
Isključenja: 8 min.
Sedmerci: 2/5


Domaći u akciji ...

Povezani članci

Who's Online

We have 21 guests and no members online