Bez dvorane nemamo budućnosti!

INTERVIEW
Darko Utrobičić Čara, tajnik RK "Hrvatski Dragovoljac"

KD: Proljetni dio prvenstva je upravo započeo. Što "Hrvatski Dragovoljac" očekuje u ovom proljetnom dijelu prvenstva? Kakvi su trenutni ciljevi kluba?

Čara: Cilj za ovu natjecateljsku sezonu je ostati u našoj skupini druge hrvatske lige. Trenutno smo sedmi na tablici od 12 ekipa. Najvjerojatnije je da će zadnje tri ekipe ispasti u niži rang, ili igrati kvalifikacije za ostanak. Znači moramo biti barem osmi da budemo sigurni. Eto, to nam je, s obzirom na okolnosti i uvjete rada, trenutni cilj seniorske momčadi ...

KD: Svi znamo da je najveći problem dugoratskog sporta nepostojanje sportske dvorane. Kako se ta činjenica odražava na rad rukometnog kluba?

Čara: A šta ću ti pričat! Reći ću samo da smo jedina ekipa u ligi koja nema dvoranu i/ili ne trenira u dvorani. Svaka naša utakmica je u stvari gostovanje jer po propozicijama lige utakmice moramo igrat u dvorani. Dakle, "Streljana" otpada pa domaće utakmice igramo u maloj dvorani na Gripama, dok smo prvi dio prvenstva protivnike ugostili u Solinskoj sportskoj dvorani.

KD: Kako su prošle pripreme? Odigralo se dosta pripremnih utakmica prije nastavka prvenstva.

Čara: Je, treniralo se na "Streljani" kad god je to vrijeme dopuštalo, a kad nije onda smo dosta vježbali u teretani, u Omišu. Odigrali smo i niz prijateljskih utakmica (u Solinu, Trogiru, Kaštelima, Opuzenu, Sinju, Splitu, Kninu) jer zbog zime i hladnog vremena nismo baš mogli odraditi prave pripreme. Teško je po ledu okupit ekipu. Tako su nam te trening utakmice ustvari vrlo dobro došle. S ovim mogućnostima, besparici i bez dvorane, teško se moglo bolje proći.

KD: Prva utakmica protiv "Jelse" je odgođena zbog gripe, no kako komentiraš ovaj poraz protiv "Solina"?

Čara: Izgubilo se zbog naših gluposti. I unatoč lošoj igri tribali smo ih dobit. Na kraju utakmice falilo se glupo četiri, pet puta, oni igrači više, one kontre… ma falivalo se samo tako! Vide i Oni (igrači, op.a.) da to nije to, ma valjda će se opametit. A vidija si i sam na što je to jučer sličilo.

KD: Ti već nekoliko godina obavljaš odgovoran posao tajnika muškog rukometnog kluba. Što te najviše raduje u tom poslu a što najviše muči?

Čara: Odakle da započnem... Vraćamo se opet na pitanje dvorane. Sadašnji prostor je takav kakav je. Nikakav! Dvije svlačionice. Improviziramo. Nekad, recimo prije dvadeset godina, u ono zlatno doba dugoratskog rukometa moglo se radit ovako. A danas? Budućnost je upitna! Eto, imamo masu dice koji imaju volje i s kojima se dobro radi. I dica zauzvrat postižu sjajne rezultate. Mlađi kadeti bi mogli igrat i državnu ligu. No ne pruže li im se i odgovarajući uvjeti, sve će to posustat, sve će to jednom, malo po malo, stat. Eh, da nam je dvorana…

KD: Dvorana… Financijska sredstva nikom u sportu danas nisu bajna. Kakva je situacija sa sponzorima? Nađe li se išta "sa strane"?

Čara: Skoro ništa. Možemo se zahvalit samo Općini. Od ostalih… ajme! Oprema se nekako i uspije nabavit, patike, baluni i dresovi,… ma da je išta! Ali nemojmo o lovi, eto ti presidente Čizmić, njega pitaj. Ali zato možemo još malo o mlađim kadetima... Imamo jednu stvarno dobru generaciju. Samo triba istrajat u radu s njima. U petak imamo važnu utakmicu u Zadru koja bi nam mogla otvorit i vrata državne lige. Također, nedavno smo organizirali turnir u mini-rukometu, pa postoji mogućnost da povedemo najmlađe na sličan turnir u Karlovcu, pa onda... Ima planova!

KD: A kad smo već kod planova, načuli smo neke (polu)informacije o mogućnosti natkrivanja igrališta na "Streljani" balonom poput onog vaterpolskog na dubrovačkom Gružu. Možete li nam nešto reći o tome?

Čara: Da, svašta se priča o toj inicijativi, ma je bolje zasad mučat pa će valjda i ispast nešto od svega toga. A ako baš želiš prave informacije o tome, najbolje ti je zapitat načelnika…

KD: I hoću... Čara, hvala ti na ugodnom razgovoru… Sad možemo popit po pivo!

Povezani članci

Who's Online

We have 118 guests and no members online