Vatreni dan, požari na sve strane županije

požarJučerašnji je dan bio vrlo aktivan za vatrogasce s područja Splitsko-dalmatinske Županije. Od 20-ak(!) prijavljenih požara najveći je izbio u omiškom zaleđu, nedaleko od Kučića, u kanjonu rijeke Cetine. Požar je izbio oko 14,30 sati, a u gašenju je sudjelovalo 30-ak vatrogasaca iz DVD Kučiće, Zadvarje, Omiš i Gata. Koliko je situacija bila ozbiljna govori i podatak da su u pomoć morali pozvati i jedan kanader koji, pak, nije mogao pomoći gasiteljma na tlu zbog jake bure. Požar je ipak oko 17.45 sati stavljen pod kontrolu, no vatrogasci su nastavili s gašenjem rubova požara na izrazito teškom terenu ...


VATRENI DAN

U okolici Splita izbilo 20-ak požara u jednom danu

Piše: V.U. / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


 Prema izvješću splitskog Centra 112 od 14 sati pa tijekom poslijepodneva prijavljeno je 20-ak požara na otvorenom prostoru! Najviše dojava je došlo od ljudi koji žive u zaleđu Omiša te na području Dicma i Sinja.

požarUzrok ovoj "poplavi" požara je sunčano, ali i vjetrovito vrijeme koje se očito građanima učinilo pogodno za čišćenje i paljenje korova. No, zahvaljujući vjetru dogodilo se da im je vatra izmicala kontroli pa su morali u pomoć zvati vatrogasce.

Najveći požar je izbio u omiškom zaleđu, nedaleko od mjesta Kučiće, u kanjonu rijeke Cetine.

Oko 18 sati je i kod Dubrave, u zaseoku Čotići, u blizini farme izbio požar, a vlasnik je pozvao vatrogasce koji su spriječili i da se vatra osim njegove, proširi i prema obližnjim kućama.

Povezani članci

Who's Online

We have 61 guests and no members online