Požar u Lokvi Rogoznici ugašen, vatrogasci sanirali područje cijelu noć

Zar ste mislili da ćemo za ove bure, koja je nakon jučerašnje kiše večeras počela puhati sve jače, proći lišo, odnosno proći bez požara? Nismo mi te sriće..  U ponedjeljak je iza 20 sati buknuo šumski požar kod Lokve Rogoznice, piše u vatrogasne prilike i neprilike izvrsno upućen portal Dalmacija Danas
Požar koji je u ponedjeljak nešto iza 20 sati buknuo na području Lokve Rogoznice je oko ponoć i pol lokaliziran. Vatrogasci su cijelu noć ostali sanirati požarište. Opožareno je oko 25 hektara šume, trave i niskog raslinja. Podsjećamo, vatra se počela širiti prema naseljenom dijelu Starog Sela, gdje je naišla na veliki uređeni maslinik, koji je spriječio daljnje širenje požara. U gašenju su sudjelovali vatrogasci s dugoratskog, omiškog makarskog, splitskog područja i Zagore.

Olujna bura širi požar kod Lokve Rogoznice

MB

Višeslav Pešić, zamjenik glavnog županijskog vatrogasnog zapovjednika za operativno područje Omiš, izjavio je za medije da gori između Stare Lokve i Starog Sela. – Digli smo sve vatrogasce s omiškog i makarskog područja. Bura je sve jača i požar se strelovito brzo širi. Požarna fronta uskoro bi mogla biti duga jedan kilometar! Gore šuma, nisko raslinja i trava.. – kazao je kolegama popularni Više. Uz vatrogasce iz gotovo cijele županije na terenu su i vatrogasci DVD "Dalmacija" Dugi Rat s dva vozila. Nadamo se da će požar biti brzo stavljen pod kontrolu i ugašen, no sudeći po vremenu teško da će sve proći tako glatko. Pred vatrogascima je još jedna duga, naporna i neizvjesna noć..

Povezani članci

Who's Online

We have 237 guests and no members online