Ugašen požar u starim Dućama

U nedjelju navečer planulo je put Starog sela Duće, iznad tamošnjeg groblja. Prema informacijama Frane Marčića, predsjednika DVD-a Dalmacija Dugi Rat, požar je dojavljen oko 21:15 sati. – Gorjela je borova šuma i nisko raslinje. Požar su gasili pripadnici DVD-ova Omiš i Dalmacija Dugi Rat – kazao je Marčić za Dalmacija Danas. Vatrogasni zapovjednik Pavao Tomić u 22 sata je rekao da je požar okružen sa svih strana i da je stanje na terenu zadovoljavajuće. Požar je ubrzo i ugašen.

Foto: Maja Prgomet
Izvor: Dalmacija Danas


Tradicionalna fešta krenula krivim putem: buknulo u Dućama, vatrogasci hitnom intervencijom riješili slučaj, evo što je izazvalo plamen

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija

Proslava 5. kolovoza, a u Dućama to nije samo Dan pobjede nego i blagdan mjesne zaštitnice Gospe od Sniga, počela je u tom mjestu dugoratske općine - vatreno.

Ispaljena signalna raketa s brda Stomorica, kao dio tradicionalnog vatrometa, izazvala je, naime, požar. Gori nisko raslinje jer su borovi, srećom, izgorjeli prije nekoliko godina, a na terenu su pripadnici DVD-a DALMACIJA Dugi Rat.

Brza i uigrana intervencija rezultirala je i brzim gašenjem požara tako da se proslava i vatromet mogu nastaviti, dok je turistima ostala plamena uspomena s ljetovanja.

Povezani članci

Who's Online

We have 104 guests and no members online