Borba na dvije fronte

Pred nama je još jedna teška sezona borbe s požarima. Gorjelo je, na žalost, u Dalmaciji. Vatra je ovdje prošle nedjelje u nepovrat odnijela više od 200 hektara. Vjerojatno bi i više da joj vatrogasci i vatrogasna vozila, helikopteri i kanaderi nisu uspješno stali na put. Hrvatski su gasitelji ponovo spasili ljude i njihovu imovinu. Zaustavili su vatru koja je krenula uništavati najljepše hektare jadranske borovine, ali i upozorili da protiv sebe opet imaju bolesne ljude koje ne zaustavlja ni novčana ni zatvorska kazna ...

ZAŠTO JE GORJELO ČIOVO

Borba na dvije fronte

 Piše: Mile Franičević / Vjesnik
 Izvor: Vjesnik

Oba požara buknula su, naime, na Čiovu u razmaku od samo nekoliko sati. Vatrogasci i policija ozbiljno su odmah posumnjali da je riječ o namjerno podmetnutim požarima. Doista je, naime, čudno kada vatra krene na četiri-pet različitih lokaliteta uz obližnju prometnicu.

Dok su vatrogasci gasili jedan požar, samo kilometar-dva dalje izbijali su novi. Najprije je gorjelo u mjestu Slatine na predjelu Rudine, a tri sata kasnije - i na drugoj strani otoka, u Okrugu Donjem i Gornjem.


Zaustavite piromane

Žitelji kažu da se nešto slično dogodilo i lani. Da je u isto vrijeme i na istim lokacijama te na gotovo identičan način na Čiovu podmetnuto oko 20 požara. Da je gorjelo i prošlog ljeta više od mjesec dana, sve do polovice rujna.

Vatrogasci zato s pravom upozoravaju. Pozivaju da se piromanima i njihovoj raboti napokon stane na kraj.

Prije nego što cijena njihovih postupaka ne bude još veća.

Povezani članci

Who's Online

We have 160 guests and no members online