Omiš: Tragičan kraj potrage za Amerikancem

Pronalaskom beživotnog tijela američkog državljana na Omiškog Dinari okončana je sveobuhvatna potraga HGSS-a i vatrogasaca iz Omiša, Dugog Rata, Kučića i Gata koja traje još od jučer. Na području Omiša u nedjelju je krenula potraga za 52-godišnjim američkim državljaninom. Amerikanac se izdvojio iz turističke grupe, u 11 sati je posljednji put viđen na Fortici iznad Omiša, a u 12 sati se nije pojavio na ukrcaju na brodu Plomin na kojem je na kružnom putovanju. Nakon što su u HGSS-u tijekom nedjelje zaprimili poziv iz Centra 112 odmah su izašli na teren s 30 ljudi, dronovima i potražnim psima, no potraga jučer nije dala rezultate. U nedjelju ujutro potraga je nastavljena zemaljskim putem. Dignut je i helikopter radi pregleda terena, a tijekom popodneva organizirana je i velika akcija traganja s omiškim vatrogascima. Tijelo nesretnog Amerikanca pronađeno je u ponedjeljak iza 19 sati između Fortice i jednog od vrhova Omiške Dinare, iznad markirane staze, saznaje portal Dalmacija Danas.

HGSS i vatrogasci tragaju za Amerikancem

Izvor: Dalmacija Danas

Na području poviše Omiša od jučer traje potraga za 52-godišnjim američkim državljaninom. Kako portal Dalmacija Danas doznaje od Darka Gavrića, pročelnika HGSS-a Stanice Split, Amerikanac se jučer izdvojio iz grupe. U 11 sati je posljednji put viđen na tvrđavi Fortica iznad Omiša, a 12 sati se nije pojavio na ukrcaju na brodu Plomin na kojem je na kružnom putovanju.

– Nakon što smo zaprimili poziv iz Centra 112, HGSS je izašao na teren s dronovima, s 30 ljudi, potražnim psima, no potraga jučer nije dala rezultate. Jutros smo potragu nastavili zemaljskim putem. Digli smo i helikopter radi pregleda terena, a popodne će uslijediti nova velika akcija traganja s omiškim vatrogascima – kazao je Gavrić uredniku Radi Popadiću.

Povezani članci

Who's Online

We have 330 guests and no members online