Najvažnije je da su kuće u Dućama obranjene, situacija je bila opasna

Požar u Dućama

- Zatražili smo kanadere, ali ih ne možemo dobiti, poslali su nam air tractor, no on je premali za ono što nama treba - dramatično nam je u petak oko 16 sati kazivao Ivan Kuvačić, zapovjednik omiškog vatrogasnog područja, izvješćujući o širenju požara koji se nakon izbijanja u Dućama, gutajući borove i nisko rasklinje, nevjerojatnom brzinom prijeteći približavao Omišu. Vatra je uočena oko 15 sati, da bi već nakon nekoliko minuta plamen počeo lizati kuće na predjelu Rogač. Prije dolaska samih vatrogasaca akciju gašenja poveli su mještani kojima su se pridružili i brojni turisti. Nešto iza 17 sati na obzoru se ipak pojavio kanader, te je i gašenje, nakon što su svoj dio posla, koliko su to mogli, obavili air tractor i helikopter, bilo olakšano ...

 

POŽAR U DUĆAMA OPASNO PRIJETIO KUĆAMA

Najvažnije je da su kuće u Dućama obranjene, situacija je bila opasna

Požar u Dućama

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Foto: Ante Čizmić / Cropix
Izvor:
Slobodna Dalmacija

Požar u Dućama

- Najvažnije je da su kuće obranjene, situacija je, bez imalo pretjerivanja, bila opasna jer su pristupni putovi, ako ih uopće ima, uski te zakrčeni vozilima.

Požar u Dućama

Posebno nas je bilo strah da vatra ne zahvati prva omiška naselja, srećom uspjeli smo je zauzdati - ustvrdio je zapovjednik Kuvačić nakon što je na pet kilometara dugom potezu od dućke Luke do Omiša ostalo samo zgarište.

Požar u Dućama

Iz DUZS-a se doznaje kako su zračne snage koje su gasile požar otvorenog prostora na području na području Duća kod Omiša napustile su požarište. Požar je tijekom večeri stavljen pod nadzor.

Požar u Dućama

U gašenju i dalje sudjeluju zemaljske vatrogasne snage sa ukupno 77 vatrogasaca i 22 vozila. Opožareno je 200 ha borova šume i makije.

Požar u DućamaPožar u Dućama
Požar u Dućama

Povezani članci

Who's Online

We have 67 guests and no members online