Čestitamo vatrogascima njihov dan

Ranim je jutrom zaurlala sirena i razbila mi i san i tišinu bezbrižnog subotnjeg jutra. Zar opet požar? Pa kud prije?? Ta svibanj je tek počeo, a  potop tek što je stao sinoć! Kako se samo nešto mokro uspilo zapalit? Oli ima još što izgorit? Pa je li ti piromani ikad spavaju, mamicu im..? Biće opet onaj fantom.. a tko će mu staviti soli na rep? Možda je raketa s pira opet pala u kupus i pokrenula vatreni stampedo? Ili opet gori.. u Lokvi! Po stoti put.. Samo da nije negdje blizu. Neee..

Budim se. Izlazim na balkon. Sve je OK. U ariji nema ni pi*** dima. A kad nema dima, po okolnim brdima nema ni vatre. Bit će onda da je blagdan Svetog Florijana! Ma garant je to!  Bit će da je Đorđe malo duže "legao" na sirenu, a naši vatrogasci izašli iz svojih ruševnih dugoratskih vatrogasnih dvora učiniti đir, ma pravi mali defile kroz misto i lipo, kako to već dolikuje slavljenicima, pri kraju treće smjene, radno i svečano proslaviti početak svog dana, blagdan Svetog Florijana.

Pridružujem se čestitkama, uz ovu malu pričicu koja se uistinu zbila prije koju godinu, dvije, jednog bunovnog subotnjeg dugoratskog jutra, uz blagdanske želje našim i svim ostalim vatrogascima za što manje intervencija. I što više fešti..

Valja dolično proslaviti prvih 80-godina vatrogastva u Dugom Ratu, dozvati konačno sebi više tu "vertikalu" vlasti po županijama i ministarstvima te napravit novi Vatrogasni dom.

I "pumpat" dalje..

Piše: Mladen Banović

dvd dalmacija

Povezani članci

Who's Online

We have 129 guests and one member online

  • admin