Vatreni Uskrs

vatrogasacVatrogasci DVD-a "Dalmacija" iz Dugog Rat nisu mirno proveli Uskrs. U subotu, 23.04. u 23:50 dobili su dojavu da gori kontejner za prikupljanje odjeće i obuće u centru mjesta te da su ugroženi automobili koji su parkirani pored istog. Već u 23:55 iz Varogasnog doma izlazi auto-cisterna sa 2 vatrogasca koji su taj mali požar pogasili za desetak minuta. Nažalost, izgorjelo oko 100-tinjak kilograma odjeće i obuće koja je nekome mogla dobro doći ...


VATRENI USKRS

zapaljen kontejner

Izvor: DVD Dalmacija
 
Na sam Uskrs, u 11:07 sati dežurni vatrogasac dobiva dojavu od PP Omiš da gori objekt u Dućama na predjelu Rogač 4. Dežurni odmah svira uzbunu i u 11:10 navalno vozilo sa posadom kreće put Duća, a nedugo za njim i 2 auto-cisterne sa posadama.

požar u Dućama

Dolaskom na Rogač na mjestu intervencije zatečeno je slijedeće stanje: sa drugog kata kuće kroz prozore izlaze vatra koja se počinje širiti i prema potkrovlju. Odmah se pristupilo pretrazi prostorija i gašenju. U međuvremenu su na mjesto interencije pristigle i kolege iz DVD Omiš koje je alarmirao centar 112.

vatrogasac

Požar je lokaliziran u 11:45 sati, a ugašen potpuno 13:05 sati. Na intervenciji je sudjelovalo 22 vatrogasca DVD-a "Dalmacija" sa 4 vozila i 9 vatrogasaca DVD-a "Omiš" sa 3 vozila. U požaru je jedna prostorija potpuno izgorjela, a u njoj je i najvjerovatnije i izbio požar, a dvije susjedne prostorije su djelomično nagorjele, pogotovo drvene grede i podovi.

požar

Povezani članci

Who's Online

We have 291 guests and no members online