Vatrena noć u Jesenicama

Požar u JesenicamaNedjeljna večer nije bila mirna za naše vatrogasce, dapače, bila je dosta vatrena. Čak tri požara izbila su u vrlo kratkom vremenu i to u večernjim satima u Jesenicama. U 20 sati plamen se ukazao poviše Krila, na predjelu Gajine. Požar je lokaliziran u 21:20 sati, a ugašen u 22:20 sati. U gašenju je sudjelovalo 19 vatrogasaca DVD Dalmacija iz Dugog Rata sa 5 vozila, a ukupno je izgorjelo 3 ha trave, makije i mlade borove šume ...

VATRENA VEČER U JESENICAMA

Izvor: DVD Dalmacija

U 20:46 sati dežurni vatrogasac dobiva dojavu telefonom od mještanke da je izbio požar u mjestu Bajnice poviše magistrale, zapovjednik DVD-a Dalmacija sa zapovjednim vozilom napušta požarište u Gajinama i odlazi u Bajnice te podiže DVD-ove Omiš i Podstranu jer se radi o još jednom požaru mlade borovine i niskog raslinja.

Ovaj požar gasilo je 15 vatrogasaca sa 5 vozila, a lokaliziran je u 21:13 sati te potpuno ugašen u 22:15 sati nakon čega su DVD Podstrana i Omiš otpuštene sa terena. U požaru je izgorjelo 1500 m2 trave, niskog raslinja i mlade borovine.

Požar u Jesenicama

No to nije sve. U 22:15 sati zapovjednik na intervenciji 06/2013, uočava kako se pojavljuje dim i plamen udaljen oko 500 metara zapadno od vatrogasnih vozila koja sudjeluju u gašenju požara poviše Gajina, te odmah šalje šumsko vozilo sa posadom u provjeru dolaskom do te lokacije utvrđuju da je to novi požar te odmah pristupaju gašenju.

Požar je izbio ispod lokalne ceste 50-ak metara od puta, lokaliziran je u 22:55 sati, a ugašen u 23:10 sati. Gasila su ga 3 vatrogasca sa jednim vozilom, a izgorjelo je 15 m2 trave i niskog raslinja.

Nakon su obavljene pospreme  na terenu u vatrogasni dom se vraćaju svi vatrogasci i vozila u 23:32 sati.

Vatrena večer u Jesenicama.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online