Policija uhitila piromana iz Omiša koji je potpalio požare u Dućama, Zadvarju i Zakučcu

Dolijao piromanPolicija je objavila da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom K.A. s boravištem u omiškom zaleđu. Sumnja se da je počinio kazneno djelo Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Sumnja se da je K.A. 31. srpnja 2013. u namjeri izazivanja šumskog požara, svojim motociklom došao u Staro selo Duće, kojom prilikom je, imajući u vidu povoljne atmosferske prilike za širenje požara, upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje, na ukupno tri lokacije, nakon čega je napustio požarište. K.A. se također sumnjiči da je 29. kolovoza 2012. izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje, kojom prilikom je izgorjela površina od 1 hektra ...

DOLIJAO PIROMAN?

Policija uhitila piromana iz Omiša koji je potpalio požare u Dućama, Zadvarju i Zakučcu

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

požarPožar se proširio starim selom Duće i zahvatio ukupnu površinu od 50 hektara, te je osim neobrađenih poljoprivrednih površina i šume, izgorio veći broj obrađenih poljoprivrednih čestica, zasađenih maslinama, vinovom lozom, voćkama i drugim poljoprivrednim kulturama.

K.A se također sumnjiči da je 29. kolovoza 2012. izazvao šumski požar u mjestu Zadvarje, kojom prilikom je izgorjela površina od 1 hektra. Sumnja se da se navedene prilike u Zadvarje također dovezao svojim motociklom, pri čemu je na više lokacija zapalio travu i nisko raslinje uz prometnicu, uslijed čega je nastao požar većih razmjera, zbog kojeg je, radi nemogućnosti nesmetanog odvijanja cestovnog prometa, jedno vrijeme bila zatvorena državna cesta D-39.

Zbog sumnje da je u dva navrata počinio navedeno kazneno djelo, protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu, te je doveden pritvorskom nadzorniku.

Osim toga, 18-godišnjak se sumnjiči i da je 31.srpnja 2013., nakon što je izazvao požar u mjestu Duće, došao do mjesta Zakučac, gdje je upaljačem zapalio suhu travu uz rub kolnika.

Požar se proširio i zahvatio površinu od oko 300 m2, obraslu suhom travom i niskim raslinjem, te je intervencijom vatrogasaca, spriječeno njegovo daljnje širenje na okolnu gustu borovu šumu.

U svezi navedenog požara, biti će podneseno izvješće Inspektoratu unutarnjih poslova, radi podnošenja odgovarajuće prijave.

K.A. ranije nije bio prijavljivan za slična djela, niti ga je bilo u krim-evidenciji.

pere vatrogasac

Povezani članci

Who's Online

We have 227 guests and no members online