Šerif ugostio pa optužio prijatelja za krađu 190.000 kuna

T.P. (34) iz Dugog Rata, vlasnik preko 100 kaznenih prijava, pritvoren je u subotu na Bilicama nakon što ga je prijavio prijatelj A.R. zvani Šerif (40) iz Omiša da mu je ukrao oko 190 tisuća kuna dok je spavao. Omišanin i sam ima tridesetak kaznenih prijava zbog teških krađa, zloporabe droga i krivotvorenja isprava, a s dugoraćaninom i još trojicom se u petak navečer družio u kući svoje obitelji u omiškom naselju na Putu Borka. Društvo sastavljeno od ovisnika i liječenih ovisnika, zabavljalo se do sitnih sati subote, kada su svi pozaspali. Šerif se probudio razrezanih hlača. Netko mu je na spavanju rasjekao desni džep i izvukao lisnicu u kojoj tvrdi da je imao čak 190 tisuća kuna većinom u eurima i nešto u domaćem novcu ...


Piše: Andrea Kuzmić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Uz novčanik, jedino je T.P. nedostajao, svi drugi gosti su bili na broju. Policija ga je vrlo brzo pronašla i pretresla mu kuću, no novčanik ni novac nisu pronađeni. Priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Splita, pa nakon saslušanja pritvoren.

Nije to dugoraćaninu prvi posjet Bilicama. Dosje mu obiluje prijavama za imovinske delikte i zloporabu droga, a u veljači 2006. godine je bio jedan od šestorice pobunjenika koji su zabarakadirali stražarima ulaz u ćeliju na punih pet sati.

Na prosvjed su se odlučili nezadovoljni uvjetima u pritvoru i sporošću sudskih postupaka koji se protiv njih vode.

Povezani članci

Who's Online

We have 501 guests and no members online