Zenga: Kako bi zaspa da nisan vratija pun takujin..

Dražen Simić Zenga- Više vridi kad čovik more zaspat čin stavit glavu na kušin, nego sve pare ovoga svita - govori Dražen Simić Zenga, pa pokazuje misto di je u utorak ujutro naša takujin pun para, kartica i dokumenata. Dražen je radnik omiške "Peovice", komunalne firme koja, između ostaloga, brine i o čistoći gradskih ulica. - U takujinu je bilo tačno iljadu dvista i šezdeset kuna i sto eura. A bilo je i sve puno kartica i dokumenata. Čin sa ga naša, odma san prigleda šta u njemu ima, da ne bi posli ispalo da san šta uzeja, i odnija ga na policiju - kaže Zenga, pa ponavlja da mu ni na kraj pameti nije bilo uzet pare i mučat ...

DRAŽEN SIMIĆ ZENGA:

Kako bi zaspa da nisan vratija pun takujin..

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


A za Dražena u Omišu, ako ćemo pravo, niko nije čuja. A za Simića još i manje. I zato ćemo do kraja teksta, pogotovo jer ćemo ga falit, pa svit triba znat o kome se radi, pričat o Zengi. Možda i najboljen, neka se ne naljuti Tonči Gabrić, vrataru šta ga je jesenički kraj da i šta je svojin obranama na omiškome betonu diza na noge cilu Puntu.

Je malo uša u godine, na nekin mistin se i lipo zaokružija, ali isto ne triba sumnjat da bi se Zenga i sad jitnija za balunon ka onda kad je vata sve šta bi se zapucalo prema njegovoj branki i uokolo nje.

- Nema jeseničkoga kluba u kojen nisan branija, od Bajnica do Sumblesta, a na kraju san završija u omiškoj Biloj njivi - sića se Zenga dana ponosa i slave, ma isto novine o njemu tada nisu pisale.

Dražen Simić Zenga


Parade i harmonike

A danas ga fotoreporter Čizmić, a šta ima da su skupa po pirevin išli, slikaje ka da se ženi. Stani vamo, nasloni se tamo, gledaj u me, raširi takujin...

E, takujin! Bravo, zbog njega smo i došli do Zenge. Takujin je u utorak ujutro ispa neopreznon Omišaninu, koji je ima ludu sriću da ga pronađe čovik poznat ne samo po svojin paradama i sviranju harmonike nego i po poštenju.

- U takujinu je bilo tačno iljadu dvista i šezdeset kuna i sto eura. A bilo je i sve puno kartica i dokumenata. Čin sa ga naša, odma san prigleda šta u njemu ima, da ne bi posli ispalo da san šta uzeja, i odnija ga na policiju - kaže Zenga, pa ponavlja da mu ni na kraj pameti nije bilo uzet pare i mučat.

A moga je, ko mu je branija.

- Kako to iti morete reć! Ko bi zaspa da san to napravija! - nije Zengi drago niti čut za mogućnost da takujin ispari ka da ga nikad nije bilo.

A u 22 godine, koliko radi za "Peovicu", ovo mu je prvi takujin šta ga je naša. I to čoviku kojemu je sinu svira na piru. Još onda dok je moga i dok ga je glas služija.

- Je, kad smo se našli da mi zafali, odma smo se pripoznali. Da mi je sto kuna i zapiva od sriće. A zapiva bi bija i ja, jer nema za čovika lipše stvari nego kad razveseli drugoga čovika - završava Zenga, a to me se, stvarno, više nema šta dodat.

Povezani članci

Who's Online

We have 102 guests and no members online